Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…με μουσική και Σιφνέϊκη γαστρονομία

ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ & ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
Parklife: Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Η σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα μουσικό πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.
Το Σάββατο ο Ψαραντώνης με την κρητική λύρα του μας καλωσορίζουν σ’ ένα κρητικό γλέντι, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Anastatica Project και το Σωκράτη Σινόπουλο θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού και Μεσογειακού ηχοτοπίου. Την Κυριακή στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκονται ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου και της ηπειρώτικης μουσικής, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο με τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης.

%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82

*Είσοδος ελεύθερη

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ένα open air live γεμάτο blues από τους Blues Cargo και βετεράνους κιθαρίστες της ομάδας Guitar Workbench.
Όλα τα ονόματα των συντελεστών είναι στην αφίσα μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

blues-kallithea

Φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας
Ο Αρτεμώνας της Σίφνου υποδέχεται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Το φεστιβάλ-θεσμός διαρκεί τρεις μέρες και χρήζει διεθνούς αναγνωρίσεως.
Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, μαζί με κάποιου τιμώμενου νησιού από το υπόλοιπο Αιγαίο, ανταμώνουν στη Σίφνο και παρουσιάζουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση.
Κάθε νησί έχει το δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες και σεφ, παρασκευάζουν και παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους. Τις γεύσεις αυτές, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στα περίπτερα των νησιών.
Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, τα «Τσελεμεντάκια» (παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών), ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους, συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, φτιαγμένους στα μέτρα τους.
Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό κάθε μέρα στις 18.00, ενώ στο τέλος κάθε μέρας, στις 21.30, πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς τόσο της Σίφνου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά είναι κερασμένα.
Είστε όλοι καλεσμένοι!

cooking-festival

Παράλληλες εκδηλώσεις
Παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων και τεχνών, όπως αγγειοπλαστική και ψαθοπλεκτική, τέλεση παραδοσιακού γάμου κ.α.
Ένα μικρό παζάρι με προϊόντα και κεράσματα από τα νησιά που συμμετέχουν (στο στενό του Αρτεμώνα)
Έκθεση λαογραφικού υλικού «Γιάννης Ατσόνιος» (στο στενό του Αρτεμώνα απέναντι από την Παναγία του Μπαλή)
Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ στο δημοτικό σχολείο του Αρτεμώνα και στο Πολιτιστικό κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου
Θαλασσομαγειρέματα. Στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ κάθε πρωί, δίπλα στη θάλασσα, με ευθύνη των τοπικών συλλόγων γίνεται επίδειξη παρασκευής σιφναίικων συνταγών και προσφέρονται τοπικά κεράσματα.

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: