Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…με μπουφανάκια και ποδήλατα

7o Athens Bike Festival: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Αθήνα
292
Αν και ένα σχέδιο πολλών ετών έγινε πρόσφατα πραγματικότητα - δηλαδή η δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου ποδηλατοδρόμου στην Αθήνα - υπάρχουν αρκετοί ακόμη Αθηναίοι αλλά και επισκέπτες της πόλης οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου έργου: τη δυνατότητα να βρεθεί κάποιος μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο, με ποδήλατο.
Ξεκινώντας από το κέντρο, κάτω από τη γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο, απ’ όπου και ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος, διασχίζει κάποιος πρακτικά μια ευθεία - με μηδενική κλίση - και περίπου 6 χιλιόμετρα αργότερα βρίσκεται, σχεδόν με μαγικό τρόπο, στη θάλασσα. Στρίβοντας αριστερά λίγο πριν το τέρμα του ποδηλατόδρομου - υπάρχει ανάγκη για σήμανση σε αυτό το σημείο και την περιμένουμε - μπαίνει στον επόμενο ποδηλατόδρομο, αυτόν της Καλλιθέας και από κει, σε μερικές εκατοντάδες μέτρα φτάνει στο ΚΠΙΣΝ.

Φέτος, στο πλαίσιο του 7ου Athens Bike Festival, και πάλι αναδεικνύεται το συγκεκριμένο έργο – δηλαδή ο ποδηλατόδρομος της Αθήνας – μόνο που αυτή τη φορά προτείνουμε ως τόπο προορισμού το εκπληκτικό πάρκινγκ ποδηλάτων του ΚΠΙΣΝ. Δεν είναι τυχαίο πως ένας χώρος πολιτισμού έδωσε μεγάλη βαρύτητα και παραχώρησε άφθονο χώρο στο ποδήλατο. Και πιστεύουμε πως είναι συμβολικό γιατί, τελικά, το ποδήλατο είναι πολιτισμός για την πόλη.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Athens Bike Festival, ο χώρος του «Bike Art» μας δίνει μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα και πιο καλλιτεχνική προσέγγιση σχετικά με το ποδήλατο. Φέτος, το φεστιβάλ φιλοξενεί και μια έκθεση φωτογραφίας του διάσημου φωτογράφου ποδηλατικών αγώνων Wouter Roosenboom. Το ποδήλατο είναι και τέχνη!

Βασικές πληροφορίες Athens Bike Festival
16-18 Σεπτεμβρίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας Παρασκευή 16/9: 18:00-21:00 Σάββατο 17/9 & Κυριακή 18/9: 10:00-21:00

Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.bikefestival.gr

πηγή: http://www.athinorama.gr/events/article/to_athens_bike_festival_kai_o_neos_podilatodromos_tis_polis-2516400.html

Νύχτες πρεμιέρας
Με καινούργιο καλλιτεχνικό διευθυντή, χρήσιμες οργανωτικές καινοτομίες όπως αυτή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, πάρτι, εκδηλώσεις, masterclasses και, φυσικά, ένα χορταστικό πρόγραμμα με πάνω από 150 ταινίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζεται ανανεωμένο, κάνοντας ένα δυναμικό restart γεμάτο προσδοκίες.
Οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 180 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.
Ενημερωθείτε για την ηλεκτρονική προπώληση καρτών διαρκείας και εισιτηρίων μέσω viva.gr εδώ και διαβάστε τα πάντα για το φετινό πρόγραμμα στο επίσημο site του φεστιβάλwww.aiff.gr.

premiera

 

Η Καλλιθέα του blues

blues-kallithea

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: