Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…κυκλοφορούν πολλά κι’ ωραία

Το Πλοίο του Brian Eno στη Στέγη
eno
Ο πατέρας της ambient μουσικής Brian Eno καλεί το κοινό να βυθιστεί στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης, από 3 έως 23 Οκτωβρίου, στη Στέγη. Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Brian Eno από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάστασηThe Ship, συνδέοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, ο Eno σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή.

Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου ο Eno εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό όσο και οικείο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ίνο χρησιμοποιεί τη δική του φωνή σε μια ακουστική εγκατάσταση. Ως φυσική προέκταση της ακουστικής εγκατάστασης The Ship ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Ίνο που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, ο Brian Eno θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μια συζήτηση σχετικά με τις ιδέες του για την τέχνη και την κοινωνία σήμερα. Η είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Πατήστε το λινκ https://www.eventora.com/el/Events/sgt-brian-eno για ηλεκτρονική προκράτηση θέσης. Κάνοντας ηλεκτρονική κράτηση, μπορείτε να υποβάλετε και ερωτήσεις προς τον Μπράιαν Ίνο. Καθώς η συζήτηση θα εστιάσει στη σκέψη του για την τέχνη και την κοινωνία του σήμερα, θα παρακαλούσαμε οι ερωτήσεις σας να αφορούν τις θεματικές αυτές.
Brian Eno, The Ship
Στοιχεία εγκατάστασης: Ήχος και Φως
Διεύθυνση και Συντονισμός: Lumen (London) Limited
Συντελεστές για τη Στέγη:
Επιμέλεια: Χρήστος Καρράς
Οργάνωση: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Τεχνική Επιμέλεια: Λευτέρης Καραμπίλας
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
 Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
3 – 23 Οκτωβρίου 2016 | 12:00-21:00
Οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζονται δυναμικά
Ασταμάτητη κινηματογραφική κουβέντα, πάρτι, μπόλικα sold out και πάρα πολλές ταινίες. Οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας δεν διέψευσαν τις προσδοκίες του αθηναϊκού κοινού, προετοιμάζοντας σε χρόνο-ρεκόρ ένα πλούσιο σε σινεφίλ συγκινήσεις φεστιβάλ. Ας μη μας πιάνει κατάθλιψη από τώρα όμως, αφού έχουμε ακόμη πέντε γεμάτες ημέρες μπροστά μας.

Έτσι μπορείτε, αν η όρεξή σας τραβάει τρόμο, την Πέμπτη 29/9 να δείτε το δανέζικο«Σέλεϊ» (Δαναός, 10.30 μ.μ. ) του Αλί Αμπάσι, ένα νοσηρό θρίλερ που μετατρέπει τη μητρότητα σε… εφιάλτη. Αύριο Παρασκευή 30/9 επαναπροβάλλεται το ιρανικό «Στη Σκιά του Φόβου» του Μπαμπάκ Ανβάρι (Odeon Όπερα, 10.30 μ.μ. ), το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για τη φετινή Χρυσή Αθηνά, ενώ το Σάββατο 1/10 το ντοκιμαντέρ «Orange Sunshine» του Γουίλιαμ Α. Κέρκλεϊ (Δαναός, 6 μ.μ. ) μας ταξιδεύει στα ναρκο-ψυχεδελικά χρόνια του χιπισμού.

venue

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: