Φρέσκα

Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ο Σεφ προτείνει…σουπίτσες

Κρεατόσουπες,Χορτόσουπες,Κοτόσουπες,Ψαρόσουπες,Τραχανόσουπες. Διαλέγετε και παίρνετε!!! Το μυστικό….μπόλικο πιπεράκι!!! Εμείς μιας και είμαστε σε νησί θα διαλέξουμε ….μια ψαρόσουπα και ένα μισόκιλο λευκό κρασάκι,για αρχή!

f8721197185ca15b305802c4a4a8a586

Οι imaginistes αντιπαθούν τις Προκάτ, ετοιματζίδικες σούπες.Αυτοσχεδιάστε με καρότα,ντομάτες, κρεμμύδια, σέλινα, πατάτες,όσπρια,θαλασσινά,αγκινάρες ,ρυζάκι,και δεν θα χάσετε! Αν δεν γνωρίζετε,φωνάχτε μία μάνα,μια θεία , μια πεθερά,μια γειτόνισσα η απευθυνθείτε στους imagine. Και μη ξεχνάτε η σούπα θέλει…….ρούφηγμα και μπόλικο λεμόνι.
Το ζυγούρι, η προβατίνα, η γίδα είναι κρέατα σκληρά και πολλοί αποφεύγουν να να μαγειρέυουν. Για όσους όμως έχουν μεγαλώσει σε χωριό είναι κρέατα συνυφασμένα με την καθημερινή διατροφή τους. Μια συνταγή όλο νοστιμιά.

Τι χρειαζόμαστε:

  • ένα κομμάτι ζυγούρι ή γίδα ή οποιοδήποτε χοντρό κρέας περίπου ενάμιση κιλό (δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει κόκκαλο)
  • 3 καρότα
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αστεράκι ή σουσαμάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το κρέας για δέκα λεπτά με σκέτο νερό και κατόπιν χύνουμε τα υγρά και πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρέας, το λάδι, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βράζουμε για τρία τέταρτα.
  4. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες.
  5. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε το σουσαμάκι και μετά από τρία τέσσερα λεπτά σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στο ζεστό μάτι

200912081344104b1e58_4b204b17deb75

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: