Φρέσκα

Ταβέρνα Ρεμούτσικο…Από το ιστορικό αρχείο των imaginistes

από Tiny Tin

Ταβέρνα περιωπής, κόσμημα της περιοχής του Μπραχαμίου.  Ο χώρος του Ρεμούτσικου που γνωρίζει δάφνες ακόμη και σήμερα, ευτύχησε πριν 30 περίπου χρόνια όταν ανέλαβε τα ηνία του καταστήματος ο γνωστός φιλοπαίγμων, με ποιητικές ανησυχίες και κάπως μπρουτάλ τύπος, Αρβανίτικης καταγωγής, Κώστας Δήμας. Ο διευθύνων και ιδιοκτήτης του Ρεμούτσικου (ο οποίος και παραμένει, παρά τις πιέσεις που δέχεται ν’ αποσυρθεί), Κώστας Δήμας, ήταν η αιτία που το μαγαζί του αποτέλεσε μια κατά κάποιο τρόπο κυψέλη ανησυχούντων, ξενύχτηδων, ονειροπαρμένων, πλακατζήδων νεαρών τότε, που έψαχναν στέγη, τροφή και… προστασία. Το Ρεμούτσικο ήταν ο χώρος μέσα στον οποίο πάρθηκαν πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις, εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών, χώρος διαφόρων ζυμώσεων και φυσικά το πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων και συζητήσεων για την πολιτική και την τέχνη. Μαγική εποχή !

IMATZIN0121-300x215

Ήταν το κονάκι που στέγασε όνειρα, ελπίδες, ήταν το κατάλυμα του άφραγκου ξενύχτη, του ρεφενέ, του ονειροπαρμένου, του ερωτευμένου και κάθε πικραμένου. Οι πρόδρομοι των σημερινών imaginistes κατασπατάλησαν χρόνο χαζολογώντας δημιουργικά, ξενύχτησαν μέχρι πρωίας με πλάκες, επινίκια τραγούδια, αγκαλιές και κλάματα και φυσικά πολύ κρασί! (…Ήταν για εντριβές!)
Απ’ αυτήν την περίοδο δημοσιεύουμε μερικές φωτό, αποτίοντας έναν μικρό φόρο τιμής στην ταβέρνα με την μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό της γειτονιάς μας  και που , χωρίς υπερβολές, μας  ενηλικίωσε.

IMATZIN-3-0211-150x150

IMATZIN-3-0171-150x150

Χριστίνα0381-150x150

Νοσταλγικά στιγμιότυπα από την ζωή του μαγαζιού αλλά και το γάμο του Κ. Δήμα. Πρωταγωνιστούν οι Χάρης-Πάνος, Κ. Δήμας, Βαγγέλης, Χρήστος, Χριστίνα, Μανωλάκης, Τάκης, Νότης, Βασίλης…

αποκριες013-1024x665

 

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: