Φρέσκα

gourmet γεύσεις Δευτεριάτικα! Μπριζολάκια χοιρινά με γλυκόξινες κόκκινες πιπεριές!

της Ελισάβετ Δελεχά

Παραδεχτείτε το! Σε όποια μορφή και να είναι, με οποιοδήποτε τρόπο παρασκευής, εμείς οι ‘Ελληνες και το κρεατάκι πάμε πακέτο! Η συνταγή λοιπόν της εβδομάδας είναι χοιρινά μπριζολάκια. Αλλά εμείς εδώ θα κάνουμε τη διαφορά και θα τις συνοδεύσουμε με γλυκόξινες πιπεριές. Αφιερωμένο σε όλες τις νοικοκυρές εκεί έξω που έχετε το αιώνιο δίλημμα «πατάτες ή ρύζι»;

πιπεριές-300x199

Υλικά για δύο άτομα:

(ενδεικτικά σας αναφέρουμε ένα ζευγάρι που έχει μείνει σπίτι Σάββατο βράδυ περιμένοντας τα παιδιά να γυρίσουν από τη βραδινή τους έξοδο!)
-2 χοιρινά μπριζολάκια (καλό είναι να τα βγάλουμε από το ψυγείο να φτάσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τα μαγειρέψουμε.Τα βοηθάει αυτό στο να γίνουν πιο τρυφερά)
-2 κόκκινες πιπεριές
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– βαλσάμικο
-ελαιόλαδο
-25γρ βούτυρο σε φέτες
-λίγα φυλλαράκια βασιλικού κομμένα ζουλιέν
-2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
-θυμάρι φρέσκο

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι ζουλιέν. Βάζουμε το καλύτερο τηγάνι που διαθέτουμε να κάψει, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, πιπεριές και σοτάρουμε. Μετά από λίγο θα ρίξουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη να καραμελώσουν. Αφήνουμε δύο τρία λεπτάκια και προσθέτουμε λίγο βαλσάμικο, περίπου δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το βασιλικό. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε λίγο το τηγάνι και βάζουμε πάλι πίσω στο μάτι για να κάψει. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις μπριζόλες. Όσο σοτάρονται, προσθέτουμε και το σκόρδο με το θυμάρι. Όταν πάρουν χρώμα από τη μια μεριά, γυρνάμε και από την άλλη και στο σημείο αυτό μπαίνει και το βούτυρο. Αυτό που θα απογειώσει τώρα τις μπριζόλες μας είναι να τις βρέχουμε συνεχόμενα με τα ζουμιά του τηγανιού με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν περίπου όση ώρα τις μαγειρέψαμε. Σερβίρουμε με τις πιπεριές στο πλάι και απολαμβάνουμε το αριστούργημά μας!

μπριζολάκια

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: