Φρέσκα

η ιστοσελίδα των imaginistes ξεπέρασε τις 700.000 επισκέψεις …και συνεχίζει

imaginistesnewbanner

 • Στις 10 Απριλίου του 2017, σ’ ένα περίπου μήνα δηλαδή από σήμερα, το site των imaginistes κλείνει πέντε χρόνια ζωής. Στς 10 Απριλίου του 2012 έκανε  την πρώτη του εμφάνιση μ’ ένα μουσικό θέμα που απετέλεσε και την αρχή μιας σειράς κειμένων με τον γενικό τίτλο ” Μουσικός περίπλους”. Έκτοτε μια παρέλαση ποικίλων θεματικά αναρτήσεων κατέκλυσαν την επιφάνεια της ιστοσελίδας μας. Το κοντέρ του πίνακα των στατιστικών του σαιτ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 6.186 δημοσιεύσεις και 565 σχόλια επί των δημοσιεύσεων. Το σαιτ ξεκίνησε το 2012 με 137 ημερήσιες αναγνώσεις μέσο όρο για να φτάσει στην καλύτερη χρονιά το 2015 με 516 καθημερινές επισκέψεις. Πριν λίγες ώρες κατέγραψε συνολικό αριθμό επισκέψεων 700.570. Υπάρχουν ακόμα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μπορούσαμε ν’ αναφέρουμε, όπως αριθμό αναγνωστών από πολλές και διάφορες χώρες της υφηλίου, ώρες επισκέψεων κλπ, στα οποία δεν έχει πολύ νόημα ν’ αναφερθούμε  για να μην κουράζουμε με νούμερα.
 • Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε το γεγονός, ότι αυτός ο χώρος που ξεκίνησε αυθόρμητα και κάπως δειλά είναι αλήθεια, να μας κάνει υπερήφανους γιατί κατάφερε μέσα από μια ιδιαίτερα δύσκολη πορεία ν’ αποτελεί ένα σταθερά αξιόπιστο σημείο αναφοράς για πάρα πολύ κόσμο, με φανατικούς καθημερινούς αναγνώστες.
 • Το http://imaginistes.com/ δεν είναι πλέον μόνο ένα περιφερειακό συνοικιακό σάιτ που ασχολείται με τοπικά ζητήματα, αλλά ένας φάρος πολιτισμού που δεν αρνείται την καταγωγή του την οποία φροντίζει συνεχώς να προβάλει, αλλά ένα διαρκές πείραμα ομαδικής αυτενεργούς παρέμβασης που ξεκινά από τα τοπικά χαρακτηριστικά  αποκτά ευρύτερο Πανελλήνιο ενδιαφέρον. Στον κυκεώνα του σύγχρονου διαδικτύου το imaginistes.comαποτελεί πλέον μια ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη παρουσία.
 • Ας επαναλάβουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι τούτος ο χώρος λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές της ομάδας imaginistes,  αλλά και από φίλους των που στηρίζουν την προσπάθεια εκτιμώντας την προσφορά τους.
 • Από το πρώτη ημέρα παρουσίας, οι άνθρωποι του σάιτ έθεσαν ως πρώτο στόχο την ανάδειξη του, ως χώρο Πολιτιστικής Έκφρασης, ανοικτό σε κάθε δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα που έψαχνε χώρο να εκφράσει το ταλέντο και την αγωνία του. Πάνω από 85 κειμενογράφοι που είτε με μεμονωμένα άτακτα κείμενα, είτε με σειρές αριθμημένων κειμένων κατέθεσαν την ψυχούλα του σ’ αυτόν τον χώρο. Εξαιρετικά λογοτεχνήματα, υπέροχοι σχολιασμοί της επικαιρότητας, πρωτότυπες κοινωνικές αναφορές, ιστορικές αναδρομές με άξονα τη συνοικία, πολιτικές αναλύσεις…αμέτρητα μικρά και μεγάλα θέματα, κόμικς, μουσική, εικαστικές αναζητήσεις, γελοιογραφία, φωτογραφία, σινεμά, γαστριμαργικά ταξίδια αλλά και προτάσεις που αφορούν ζητήματα της συνοικίας. …ένας αξιοζήλευτος αριθμός παρεμβάσεων του κατά της γνώμη μας, “ανθού του Μπραχαμίου” και όχι μόνο.
 •  Η πορεία όμως ανέδειξε προβλήματα και αδυναμίες. Δεν έλειψαν  οι παρεξηγήσεις και σε ειδικές περιπτώσεις η έλλειψη ομοιογένειας, το καβάλημα καλαμιών, οι μικροεγωισμοί, οι αποχωρήσεις, οι προδοσίες και οι τρικλοποδιές. Το ισοσύγιο όμως είναι πολύ πάνω από το χαρακτηρίζεται απλά θετικό.
 • Το σαιτ συνεχίζει να γράφει την ιστορία του. Σίγουρα τα χρόνια περνάνε η οικονομική δυσπραγία σε συνδυασμό με την κούραση από τη συνεχή προσπάθεια ,αποτελούν αρνητικούς παράγοντες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φίλοι  ρωτάνε “καλά ρε παλιόσκυλα, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια;” Η απάντηση είναι σαφής. ΟΧΙ. Η ιστοσελίδα των imaginistes και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε πείσμα όσων δεν τους συμπαθούν και τους επιβουλεύονται επειδή ίσως τους ενοχλούν με την παρουσία και το μέτρο σύγκρισης που προβάλουν, ούτε φυσικά οι  δικαστικές αγωγές που έχουν δεχτεί (οι βολεμένοι του συστήματος τους ζητάνε 100.000 ευρώ!!! για μια αναδημοσίευση που τάχα μου τους έθιγε). Τα συγκινητικά μηνύματα για την ποιότητα και την προσφορά από αναγνώστες και φίλους του σαιτ, δεν επιτρέπουν ολιγωρίες.
 • Η ιστοσελίδα των imaginistes είναι υποχρεωμένη ν’ ανανεώνεται. Γι’ αυτό προετοιμάζεται ένας καινούργιος χώρος https://imaginistes.wordpress.com/,αρχικά παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα, που θα λειτουργήσει σταθερά εντός του προσεχούς Απριλίου και που δεν θα διαφέρει πολύ από τον σημερινό, αλλά θα είναι πιο ευέλικτος και προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχή μας.
 • ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ.
 • ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ  ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 • Best ever (καλύτερο 24ωρο επισκέψεων) 1,256 views
 •  All time 700.570 (επισκέψεις)

 • 565 comments (σχόλια)
 • Posts All 6.186 (συνολικές αναρτήσεις)

All Time

Title Views
Home page / Archives More stats 191,315
Πρόσωπα – Αρκάς More stats 6,281
ΡαδιοΦονικά More stats 5,942
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής 4 More stats 3,308
imaginistes web radio…..η μουσική είναι η γλώσσα μας More stats 2,909
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής 24…μ’ ένα μικρό οδοιπορικό στα παλιά κουτούκια More stats 2,650
Στρογγυλό…μια Ελλάδα με καμπύλες. More stats 2,150
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής… 14 – Η χρυσή ομάδα της μεγάλης πορείας του ΚΡΟΝΟΥ More stats 1,983
Ένας χρόνος από τις Δημοτικές εκλογές… μετά σιωπή More stats 1,953
Επικοινωνία More stats 1,816
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής …10 – Τρίτο Δημοτικό More stats 1,798
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής 8 More stats 1,758
Το Πολυτεχνείο και οι Μπραχαμιώτες More stats 1,726
Η «κυρά των αμπελιών», Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα More stats 1,649
Μπραχαμιώτικα παρωνύμια (παρατσούκλια) More stats 1,620
Πάνος Κατσιμίχας…ένας Μπραχαμιώτης στο Μπραχάμι! More stats 1,535
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής…Αγιοδημητριάτικα γιοματάρια More stats 1,534
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής 5 More stats 1,516
Τα τσοντοκόμιξ που αγαπήσαμε… More stats 1,463
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχή… 17 – Τα μαλλιά κουβάρια More stats 1,439
Μουσικές Μαρτυρίες 5… απ’ την συναυλία του Ντύλαν στη Λεωφόρο More stats 1,317
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ… “Για ένα θερινό cinema που δεν υπάρχει”… More stats 1,249
Μπραχαμιώτες καλλιτέχνες…Γιάννης Σταματίου ή Σπόρος More stats 1,244
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής Νο 5 … Κρασοβάρελα More stats 1,184
Παραισθήσεις 23… το Μουντιάλ…η μάντρα του Νεκροταφείου …το Μαρακανά More stats 1,172
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής…7 – Αρίων More stats 1,163
Το κορίτσι που κάποτε άλλαξε όνομα More stats 1,151
Από το Ιστορικό Αρχείο των imaginistes…ας ονειρευτούμε ένα θερινό σινεμά More stats 1,140
Ονόματα Υποστηρικτών θερινού Σινεμά More stats 1,080
Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής No 6…Θόδωρος – Μπάνια
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: