Φρέσκα

με ΑσπροΜαυρη διάθεση 14…Αριστείδης Κοντογεώργης

Αριστείδης Κοντογεώργης
Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, συμπολίτης μας  και  αγαπημένος φίλος.

Γεννήθηκε στην Τήνο.
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Northern Illinois University στις Η.Π.Α., όπου και απέκτησε πτυχία Καλών Τεχνών, Ιστορίας της Τέχνης και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Τεχνική και Μάνατζμεντ των Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοαουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1985, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2005 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικών Φεστιβάλ «International Photography Festival Federation» (ΙPFF).
Έχει πραγματοποιήσει είκοσι επτά ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών και φεστιβάλ. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές μουσείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Έχουν εκδοθεί είκοσι τέσσερα βιβλία και λευκώματά του, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ημερίδες και συνέδρια και έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Η χρήση του υπέρυθρου φιλμ, δίνει την ευκαιρία μιας ξεχωριστής καταγραφής των τοπίων της Τηνιακής γης, επιτρέποντας στο φωτογράφο να αποτυπώσει εικόνες ρεαλιστικές με τρόπο υπερρεαλιστικό. Η σχεδόν ασπρόμαυρη φωτογραφία, αποδίδει τα στοιχεία της φύσης και της ανθρώπινης παρουσίας με χρωματισμούς και σκιάσεις πολύ διαφορετικές από εκείνες που προσλαμβάνει ο ανθρώπινος οφθαλμός. Έτσι, ενώ ο φακός καταγράφει με σαφήνεια ότι εμφανίζεται μπροστά  στο κλείστρο του, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει να έχει φιλτραριστεί από την μηχανή του χρόνου: Μορφές σε τόνους της σέπιας, με μια ανεπαίσθητη θαμπάδα κι ένα δυνατό φώς που κατεβαίνει απ’ τα λευκά σημεία των ανοιχτών οριζόντων, προσδίδουν στις φωτογραφίες μια νοσταλγική αίσθηση.

 

Tree Spirit

http://www.kontogeorgis.com/

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: