Φρέσκα

Στο Μπραχάμι του σήμερα…με το θερινό σινεμαδάκι να παραμένει ακόμα όνειρο

ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ…ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Οι ζέστες ήρθαν απειλητικές και η ανάγκη για μια βραδινή έξοδο σε καλοκαιρινό σινεμά, μας χτύπησε πάλι την πόρτα. Επαναφέρουμε αυτούσιο ένα κείμενο που είχε δημοσιευθεί στις 23/6/2014 στην παλιά ιστοσελίδα των imaginistes με μερικά από τα πολλά μηνύματα υποστήριξης που δεχτήκαμε τότε για τη δημιουργία ενός Δημοτικού τοπικού θερινού σινεμά. Το αίτημα παραμένει επίκαιρο, πλην όμως εξακολουθεί μετά από τρία χρόνια, ν’ αντιμετωπίζεται με προκλητική αδιαφορία  από τη Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Εκτιμώντας ότι μια τέτοια πρόταση είναι υλοποιήσημη, εφικτή και  τεράστιας αποδοχής από τους κατοίκους του Μπραχαμίου, θα συνεχίσουμε ν΄ απαιτούμε τη δημιουργία του θερινού. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο Πολίτη να μας στείλει  σ’ αυτήν την ιστοσελίδα  (στήλη επικοινωνία στην κορυφή του σαιτ, φεισμπουκ κλπ) τη στήριξή του συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός μεγάλου τοπικού κινήματος. Ας πάψουμε επιτέλους να παραμένουμε ουραγοί, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των γειτονικών και όχι μόνο, Δήμων, δημιουργεί η διαχειρίζεται τέτοιους χώρους.

Cine Ριβιέρα

Μηνύματα υποστηρικτών για ένα Θερινό Σινεμά στο Μπραχάμι!!!

Published Date : June 23, 2014
Author : christina

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που επικροτούν και υποστηρίζουν την κίνηση της ομάδας των Imaginistes για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στο Μπραχάμι!

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάρτηση «Ένα θερινό κείμενο… για ένα σινεμά που δεν υπάρχει» στο http://imaginistes.com/, όπου οι Imaginistes προτείνουν να ενώσουμε τις φωνές μας και τις υπογραφές μας για να αποκτήσει και πάλι –μετά από πολλά χρόνια– το Μπραχάμι ένα Δημοτικό Θερινό Σινεμά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή… Ήταν συγκινητική!!!

Στην άτυπη δημοσκόπηση με τίτλο «Συμφωνείτε με τη δημιουργία Δημοτικού Θερινού Σινεμά?», που πραγματοποιείται στο site των Imaginistes, έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 100 άτομα, ενώ το email της ιστοσελίδας έχει κατακλυστεί από δεκάδες θετικά μηνύματα Μπραχαμιωτών που δηλώνουν λάτρεις των κινηματογραφικών προβολών κάτω από τον έναστρο ουρανό και ένθερμοι υποστηρικτές ενός θερινού σινεμά στην πόλη μας, που θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Στόχος μας, λοιπόν, είναι να γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένας ισχυρός μοχλός πίεσης προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός θερινού σινεμά. Μία τέτοια πολιτιστική ενέργεια θα ενώσει τις διαθέσεις του κόσμου για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή στην πόλη μας!

Ευχαριστούμε για την έμπρακτη συμπαράστασής σας! Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στο Μπραχάμι ΔΕΝ είναι… όνειρο θερινής νυκτός!

Ακολουθούν μηνύματα υποστηρικτών για ένα Θερινό Σινεμά στο Μπραχάμι

 1. Γεια σας φιλαράκια. Εννοείται ότι στηρίζω αυτή την καμπάνια. Μπράβο. Πολύ ωραία ιδέα! Πρώτο – πρώτο να βάλετε το όνομά μου. Σας φιλώ, Χάρης.
  ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
 2. Υποστηρίζω την προσπάθεια για τον θερινό κινηματογράφο του δήμου μας. Καλή επιτυχία να έχουμε!!
  ΓΚΕΛΝΤΗ ΕΦΗ

3. Τέλεια ιδέα! Θυμάμαι και τον παλιό θερινό κινηματογράφο “ΜΠΕΛΛΑ”, εκεί που είναι τώρα το 14ο Δημοτικό (Θάλειας και Αρχιμήδους) – Μια περίοδο λειτουργούσε και ως “Αναψυκτήριο” (φοβερή λέξη!!!). Ωραίες βραδιές….
ΕΛΕΝΑ ΨΥΧΡΑΜΗ

4. Δεν είναι δυνατόν, να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να μην συμφωνείς και να επαυξάνεις με αυτή την ιδέα – πρόταση. Πάλι όμως από άποψη διαχρονικών ευθυνών της δημοτικής αρχής [Ειρηνακη -Ανδρουτσαίων κλπ], το περνάμε ξώφαλτσα, ή για την ακρίβεια δεν αγγίζεται διόλου. Γιατί τόσες δεκαετίες η Δημοτική Αρχή (στη διαχρονικότητά της και στην κληρονομικότητά της, από την αλήστου μνήμης εποχή του Ειρηνάκη και μέχρι σήμερα), δεν φρόντισε να σώσει έστω και ένα από τους περίπου 6-7 υπαίθριους κινηματογράφους που είχαμε; Αποκορύφωμα όλων αυτών δεν ήταν το γαϊτανάκι με τον Αρίωνα και τον δήθεν αγώνα τους (όταν όλα είχαν τελειώσει, όταν είχε ήδη κατεδαφισθεί και ο Αρίωνας), για την δήθεν σωτηρία του; Και σε αυτή την παρωδία “ενδιαφέροντος” εκ μέρους τους δεν πρωταγωνιστούσαν πάλι τα ίδια πρόσωπα (δήμαρχοι και κυρίως αντιδήμαρχοι) που πρωταγωνίστησαν και στην περίπτωση του Σκαβάντζου; Και μην μιλήσει κανείς για την αδυναμία απευθείας αγοράς του Αρίωνα από την τότε δημοτική αρχή (δηλ. τους δικαιοπαρόχους και την οικογένεια της σημερινής), γιατί την ίδια εποχή είχαν χρήματα για απευθείας αγορές άλλων ακινήτων αμφιβόλου αξίας και χρησιμότητας (βλ. κτίριο Σεβρόπουλου και τους τότε διαλόγους στα δημοτικά συμβούλια αλλά και στον τοπικό τύπο). Όλα αυτά τα οποία πραγματευόμαστε εδώ σε αυτόν τον ιστότοπο (υπαίθριους κινηματογράφους, νεοκλασικό Σκαβάντζου), αλλά και όλα τα άλλα θέματα που δεν ανοίξαμε ποτέ (την μη απαλλοτρίωση των κτιρίων της ΕΛΚΑ, για να έχουμε και εμείς στον Δήμο μας το δικό μας πολιτιστικό πάρκο – ΓΚΑΖΙ), απαιτούν ανθρώπους με έστω κατ’ ελάχιστο μιά ικμάδα αισθητικής και πολιτισμού, με την έννοια του κοινού “καλού” και όχι ανθρώπους του “νταραβεριού” και του “σου δίνω και μου δίνεις”. Κρίσιμο μέγεθος για την επιτυχία όλων αυτών δεν είναι όσοι τους επιδοκίμασαν (ή τους ανέχθηκαν), αλλά όσοι αρνήθηκαν να βρεθούν μαζί τους, να συνδιαλλαγούν μαζί τους. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ

 1. ναι είναι ό,τι καλύτερο!!!
  ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ
 2. Μπράβο για την πρωτοβουλία. Τα θερινά σινεμά μας κοινωνικοποιούν, μας χαρίζουν όμορφες στιγμές, μας διασκεδάζουν, μας ταιριάζουν.
  ΑΝΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ
 3. Στέλνω αυτό το μήνυμα συντασσόμενος με το αίτημα για δημιουργία θερινού σινεμά στον Άγιο Δημήτριο και θα χαρώ να βοηθήσω όπως μπορώ. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ
 4. Επιτέλους κάτι κινείται!!!! Έστω και ερασιτεχνικά… Μπράβο, στους Imaginistes γι΄αυτή την κίνηση.
  ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
 5. Οκ για το θερινό σινεμά. Γουστάρω…
  ΝΑΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝΙΩΤΗΣ
 6. Εξαιρετική κίνηση!!!
  ΔΗΜΗΤΡΑ
 7. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στην πόλη μας θερινός κινηματογράφος. Υποστηρίζω την πρωτοβουλία ενεργά.
  ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 8. Εννοείται! Εγώ μεγάλωσα με θερινό σινεμά γιατί μένω ακριβώς απέναντι από τον “συγχωρεμένο” Αρίωνα. Ψήφισα για την τοποθεσία.
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
 9. Οπωσδήποτε…
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
 10. Ναι, βέβαια! Να με προσθέσεις! Άλλωστε είμαι λάτρης των θερινών σινεμά.
  ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ
 11. Συμφωνώ και υποστηρίζω πλήρως και χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και σκέφτονται τη γειτονιά μας. Καλώ το Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του, να συνεργαστεί στενά με όλους όσους υιοθετούν την ιδέα, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να έχει πραγματοποιηθεί.
  ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΑΝΑΡΑΣ
 12. Ναι, ναι μέσα!!! Καλήμερα
  ΖΩΗ ΣΕΛΑΒΙ – ΑΡΒΑΝΙΤΗ
 13. Έχω ήδη ψηφίσει για το θερινό σινεμά. Και βέβαια μπορείτε να με προσθέσετε στους υποστηρικτές…
  ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
 14. Κάποτε με είχανε ψηφίσει πρόεδρο της κινηματογραφικής λέσχης Αγίας Βαρβάρας, είχαμε 350 μέλη……. και θερινό σινεμά βεβαίως βεβαίως…….. και χειμερινό σινεμά που μας παραχώρησε ο Δήμος. Ένα θερινό σινεμά είναι αναγκαιότητα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μας έφερε κοντά, ……… συν το γεγονός ότι έφερε κόσμο από όλη την Αθήνα στην υποβαθμισμένη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία !!!!!!!!!!!
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΗΓΑΤΟΣ
 15. Έχετε τη συναίνεση μου και για το θερινό κιν/φο και για οτιδήποτε άλλο προτείνετε!
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΟΥΡΟΥ
 16. Φυσικά!
  ΦΙΛΙΤΣΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
 17. Τη βρίσκω πολύ καλή ιδέα!
  ΦΑΙΗ ΒΟΜΒΑ 
  1. Και βέβαια είμαι υπέρ της δημιουργίας θερινού σινεμά. Ψήφισα και στο σάιτ…
   ΝΙΚΟΣ ΖΑΝΝΗΣ
  2. Και βέβαια θα με προσθέσετε σαν υποστηρικτή!! Σε ο,τι καλό είμαι… μέσα!!
   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΕΚΕΤΕΣ
  3. Ψήφισα, μακάρι να γίνει.
   ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΤΑΣ
  4. Δεν ξέρω αν θα συμμετέχω, αλλά υποστηρικτής είμαι βεβαίως – βεβαίως…..
   ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΜΑΚΗΣ
  5. Καλημέρα ψήφισα ήδη. Βάλτε με. Φυσικά!
   ΤΖΙΑΜΑΛΗΣ ΡΙΖΟΣ
  6. Σαφώς!!! Θερινό φορ έβερ!!! Χαχαχαχαχαχχα!
   ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

  28. Είμαι πάντα στη διάθεση σας, και βοηθώ σε ό,τι μου ζητήσετε , με όποιον τρόπο μπορώ να φανώ χρήσιμος. Βάζω Άγιο Βασίλη λόγω των 36 ετών εκεί κατοίκησης μου…ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

  1. Παρών… για ό,τι χρειαστείτε!
   ΤΟΛΗΣ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
  2. Μαζί σας… Φοβερή ιδέα, ας την υλοποιήσουμε……
   ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΕΝΤΑΚΗ
  3. Θέλω να γίνει θερινός κινηματογράφος στον Αγ. Δημήτριο (ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ).
   BIKY ΑΔΑΜΙΔΟΥ
  4. Καλημέρα! Ναι στον πολιτισμό! Ναι στον θερινό κινηματογράφο! Όπως του Φλοίσβου ή το σινέ Δάφνη, να έχει και κυλικείο, τραπεζάκια, να πίνεις τη μπύρα σου και να απολαμβάνεις ταινία ανεξάρτητων παραγωγών, ευρωπαϊκού κινηματογράφου αλλά και εμπορικές! Να υπάρχει πρόγραμμα όλης της θερινής σεζόν (όπως της Αργυρούπολης).
   ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω
   ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

   1. Ναι σε όλα!!!!
    ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΕΚΑ
   2. Κι αν φύγαν τα καλύτερά μας χρόνια, μες τα θερινά τα σινεμά
    ώρα να γυρίσουν πίσω με σάμαλι, γκαζόζες, παγωτά
    κάτω από έναστρο ουρανό, αγιόκλημα και γιασεμιά
    και στη μαγεία της οθόνης να αφεθούμε σαν παιδιά…
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΑΣ
   3. Πολύ καλή ιδέα, προχωρήστε!!!!
    ΟΛΓΑ
   4. Θα ήταν πολύ ωραίο ένα θερινό σινεμά ! Λίγη παράδοση με αγιόκλημα και ζακετούλα για την πιθανή ψύχρα δεν βλάπτει! Με την τόση πρόοδο, όλα τα έχουμε ισοπεδώσει!
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ ΠΑΡΕΛΛΗ
   5. Υποστηρικτής του Θερινού Κινηματογράφου!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ

   39. Το θερινό σινεμά είναι πλέον ένα είδος εν ανεπαρκεία. Από τους 1500 περίπου θερινούς που λειτουργούσαν στην Αττική σήμερα είναι ζήτημα να λειτουργούν 80. Ο ελληνικός υπαίθριος κινηματογράφος είναι ένα φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο. Γι΄ αυτόν και μόνο το λόγο πρέπει να υπάρξει. Η χώρα μας πεθαίνει καθημερινά επειδή είμαστε ανίκανοι να εκτιμήσουμε τον θησαυρό που κρατάμε στα χέρια μας. Σαφώς και υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν τα θερινά σινεμά σε συρρίκνωση. Η πολεοδομική αδηφαγία, η βολή και η μαλθακότητα της σύγχρονης εποχής, η τηλεόραση «έφαγε» το σινεμά, όμως το σιγοτρώει και η απροθυμία, η δυσκολία μετακίνησης. Πού να βγαίνεις, πού να τρέχεις, πού να παρκάρεις, πού να πληρώνεις εισιτήριο. Ναι, τα παλιά θερινά σινεμά είχαν ψυχή, είχαν ταυτότητα (όχι Αίθουσα 1, 2, 3…), ενίσχυαν την αίσθηση της γειτονιάς, της κοινότητας, ενώ συχνά τα ομόρφαινε το μεράκι του ιδιοκτήτη τους. Ας προσπαθήσουμε να στήσουμε ένα θερινό σινεμαδάκι στη γειτονιά μας και ας πηγαίνουν μόνο οι ρομαντικοί. Είναι μια ουσιαστική πρόταση πολιτισμού.ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΠΙΝΗΣ

   1. Σίγουρα θα βοηθήσω
    ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ
   2. Φυσικά και συμφωνώ, είναι κάτι που λείπει από την πόλη μας
    ΔΩΡΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
   3. Τέλεια θα ήταν!
    ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
   4. Ωραία ιδέα
    ΜΑΡΘΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
   5. Εννοείτε πως συμφωνώ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΟΥΛΑΣ
   6. Υπέροχη η κίνηση, σας εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι παρών
    ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
   7. Επιτέλους μια κίνηση αξιέπαινη, μπράβο σας!!
    ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
   8. IMAGINISTES είστε πρωτοπόροι μιας ιδέας που όλοι την έχουμε στο νου μα δε μπορούμε να τη βγάλουμε προς τα έξω. Άριστη κίνηση!!
    ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ
   9. Πολύ καλή ιδέα, είμαι μαζί σας.
    ΒΕΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Advertisements

2 Comments on Στο Μπραχάμι του σήμερα…με το θερινό σινεμαδάκι να παραμένει ακόμα όνειρο

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ ΓΙΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Επιλογή αρχείου
  Giorgos Liakopoulos
  Giorgos Liakopoulos Αγαπητέ , κ Πιπίνη
  Φίλε Χρήστο ,

  Ειναι γεγονός οτι,ο κινηματογράφος και καθε μορφή τέχνης , καθώς και οι φορείς τους (καλλιτέχνες) συνδέονται αμέσως και ουςιωδώς με τον πολιτισμό !

  Απο την αλλη πλευρά,αν παρατηρήςουμε τις κοινωνικές μεταβολές που συντελέστηκαν ιστορικά ,θα δούμε στον πυρήνα των μεταβολών τη βαθια σχέση τους με τις τέχνες !!!

  Η έλευση του κινηματογράφου ηταν πλέον κοινωνική ανάγκη προκειμένου να διαρραγεί ο υμενας των κλειστών κοινωνιών και των κλειστών οριζόντων, να μετασχηματίσει κουλτούρες, να πληροφορήσει , να εκπαιδεύσει,να διευρύνει τη φαντασία , να προσφέρει ονειροπολήσεις ,να δείξει πρότυπα και νέες εκλεπτυσμένες συμπεριφορές, να ψυχαγωγήσει κ.λπ

  Έν κατακλείδι , ηταν ενα παράθυρο στον κόσμο με τεράστια συγκινησιακή δύναμη!!

  Οι προσπάθειες και οι επίμονες εκκλήσεις σου προς τη δημοτική αρχή εδώ και μια 6ετια,για τη δημιουργία ενός θερινού σινεμά,δηλώνει οτι, η δημοτική εξουσία δεν μπορει να αναγνωρίσει οτι, οι ανάγκες ειναι σπουδαιότερες απο τις επιθυμίες …!!!

  ( δεν ειναι τυχαίο οτι , ζούμε σε ενα καταθλιπτικό χωριό!)

  Βέβαια , το αναγκαίο πρεπει να γίνεται εγκαίρως , δηλαδή όσο ακομη ειναι ενα δώρο με το οποίο η δημοτική «εξουσία» εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη , και δεν ειναι ανάγκη να προσφέρεται ως θυσία που δείχνει αδυναμία και προκαλεί περιφρόνηση !!

  Απο την αλλη πλευρά θα μου πεις οτι, οι άρχοντες μπορει να υπόσχονται προεκλογικά και ακολούθως να αλλάζουν κατεύθυνση ..!

  Οι προεκλογικές υποσχέσεις που συνειδητά την επόμενη μέρα δεν θα υλοποιηθούν ειναι το απαραίτητο ψυχολογικό ναρκωτικό της εκλογής !

  Ειναι γεγονός οτι και ο πομπός (δημοτική αρχή ) αλλα και ο δέκτης (δημότες) εχουν εθιστεί απο το ίδιο ναρκωτικό !!!

  Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή/επιθυμία :

  Δεν θέλουμε άλλες αληθειες ! Θέλουμε λιγότερα ψέματα !!!

  Και μια επισήμανση προς τους εθισμένος άρχοντες :

  Ολοι κατανοούμε οτι, η μη τήρηση των υπεςχηθέντων και η αλλαγή «πορείας»μπορεί να προσφέρει άλλες ευκαιρίες για τους άρχοντες ή ακομη και ακινησία ,αλλα σίγουρα θα σημανει και απώλειες …

  ΥΓ: φανταστείτε τον κ Κατσιμίχα , αυτόν τον εργάτη/υφαντη/φορέα του λαϊκού μας πολιτισμού, να ηταν μόνιμος Αντιδήμαρχος ή μόνιμος πρόεδρος των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης του ….!!!!!

  Απλά δεν θα ειχαμε τέτοιο αντικείμενο συζήτησης τωρα !

  Κρίμα που η ίδια η δημοτική αρχή δεν τον αξιοποίησε ! Ή μαλλον δεν τον παρακάλεσε ….και επέλεξε την εφιαλτική ακινησία !

  Με την ευκαιρία θα ήθελα να ακούσουμε ενα τραγουδι κόσμημα της λαϊκής μουσικής , του Πανου Κατσιμίχα :» Έτσι κι αλλιως σε περιμένω »

  Νομίζω οτι , απο το 1936, εχει να γραφεί ενας τέτοιος διάλογος με το Χάρο !

  Και στο τραγουδι του Παν Τουντα » το Χάρο τον αντάμωσαν » (1936) και στο στίχο του Παν Κατσιμίχα ο διάλογος με τον Χάροντα , γίνεται ανησυχητικά οικείος !
  Καλη ακρόαση

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: