Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…μας περιμένουν εικαστικά & συναυλίες

ΑΡΤ ΑΤΗΙΝΑ 2017

Η ανανεωμένη 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina 2017,  ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα, θα ανοίξει τις πύλες της στο TaeΚwonDo Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.
Συνολικά 12 ενότητες αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης – την έκθεση που συνθέτουν οι 56 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό – σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina 2017, Σταματία Δημητρακοπούλου.
Έμφαση θα δοθεί και στην ιστορία της διοργάνωσης, με συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ η επιμελήτρια Γαλήνη Νόττι δημιουργεί μια έκθεση με έργα και αρχειακό υλικό από παλαιότερες φουάρ. Με ενδιαφέρον αναμένουμε και τα αφιερώματα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά που «έφυγαν» πριν από λίγους μήνες από κοντά μας. Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου παρουσιάζει το φιλμ του Heinz-Peter Schwerfel «Αποσπάσματα από ένα ημερολόγιο» (Γερμανία 1996, 46΄) καθώς και αρχειακό υλικό από τη μνημειώδη έκθεση του Κουνέλλη στο φορτηγό πλοίο ΙΟΝΙΟΝ (1994). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, ο Μανώλης Μπαμπούσης επιμελείται την παρουσίαση «Το έργο του Γιάννη Κουνέλλη μέσα από τον φακό του Μανώλη Μπαμπούση». Αντίστοιχα, η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει αφιέρωμα στον Δημήτρη Μυταρά με τρία έργα του ζωγράφου από τις συλλογές της.

INFO

Γήπεδο TaeKwonDo του Φαλήρου

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 26-28 Μαΐου, από τις 12.00 έως τις 21.00.

Εισιτήριο: 8 €, μειωμένο (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, ΑμεΑ): 5 € και με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Music in Motion Festival 2017

Η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Music Is Network (https://musicisnetwork.wordpress.com/) διοργανώνει στις 27 και 28 Μαϊου για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και κίνησης Music In Motion Festival στον Πολυχώρο Τριανόν. Στη διάρκεια των δύο φεστιβάλ που διοργανώθηκαν το 2015 και το 2016, 18 συνθέτες συνεργάστηκαν με 19 χορογράφους και 4 ομάδες χορού. Η εταιρεία συνεργάστηκε φέτος για την επιλογή των χορογράφων με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο.

Φέτος συμμετέχουν οι συνθέτες: Βασίλης Γκότσης (Vasilis Gotsis) Σοφία Καμαγιάννη, Μπάμπης Κανάς (Babis Kanas), Δημήτρης Καραγεώργος (Dimitris Karageorgos) Σπύρος Μάζης (Spiros Mazis), Νίκος Παναγιωτάκης (Panagiotakis Nikos), Δώρα Παναγοπούλου, Γιώργος Παπουτσής (Georges Papoutsís), Αλέξης Πορφυριάδης (Alexis Porfiriadis), Θεόδωρος Φοινίδης (Theo Foinidis).

Και οι χορογράφοι: Άννα Αντωνιάδου (Anna Antoniadou), Μαρία Βάθη (Maria Vathi), Φρύνη Βρεττού (Fryni Vrettou), Αλίκη Γεωργουλοπούλου (Aliki Sea Georgoulopoulou), Κατερίνα Γιαννούλη (Katerina Giannouli, Λίνα Ευσταθίου (Lina Efstathiou), Κατερίνα Κληροδέτη (Katerina Klirodeti), Αθηνά Κυρούση (Athina Kyrousi – Salvucci), Γεωργία Μαυράκη (Gewrgia Maurakh), Μαρία Μόσχου (Maria Moschou), Ελένη Πανταζάτου (Eleni Pantazatou), Ελισάβετ Πλιακοστάθη (Elisavet Pliakostathi), Όλγα Σπυράκη (Olga Spiraki), Φωτεινή Σταματελοπούλου (Fotini Stamatelo).

To δίκτυο δράσεων για την τέχνη Music Is Network συντονίζεται από τους συνθέτες Φανή Κοσώνα, Νίκο Παναγιωτάκη, Γιώργο Παπουτσή, Αλέξη Πορφυριάδη και τον μουσικό της τζαζ Γιώργο Πολυχρονάκο.

Τόπος διεξαγωγής: Πολυχώρος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27 και 28 Μαϊου 2017
Ώρα έναρξης: 21.00

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: