Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…για το 7ο Athens Open Air Film Festival!

Ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, μουσεία ακόμα και παραλίες μεταμορφώνονται σε «θερινά σινεμά» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival που επιστρέφει για έβδομη χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Στη φετινή διοργάνωση, το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνεργασία με το British Council, επιλέγει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια σειρά από ταινίες – κληρονομιά του βρετανικού γοτθικού τρόμου. Οι ταινίες του αφιερώματος «British Gothic» θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τις απολαύσει σε όλο τους το κινηματογραφικό μεγαλείο.
Ακόμα, καταξιωμένα δράματα και πολυβραβευμένες δημιουργίες από ολόκληρο τον κόσμο, διαχρονικές καλτ ταινίες, ελληνικά φιλμ και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική συμπληρώνουν το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Το αφιέρωμα «British Gothic» αποτελεί αφετηρία της φετινής διοργάνωσης ξεκινώντας με την ανατριχιαστική ταινία «Η Παρέα των Λύκων» του Νιλ Τζόρνταν την Τρίτη 13/6 στην Πειραιώς 260, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε όλη την πόλη, φτάνοντας από το Θέατρο του Λυκαβηττού μέχρι την παραλία του Αγ. Κοσμά για μια αξέχαστη «παραθαλάσσια» προβολή του «Μεγάλου Λεμπόφσκι».

https://analitis.gr/7o-athens-open-air-film-festival-olh-h-athhna-ena-therino-sinema/

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: