Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…Χατζιδάκις και Open Air μουσικές

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση , σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων», παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη» του Δημήτρη Βερνίκου. Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη, η εκδήλωση τιμά τη μνήμη του, με μια προβολή την οποία θα προλογίσει ο ίδιος ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας. Για την προσωπικότητα και το έργο του Χατζιδάκι θα μιλήσει ο Θόδωρος Αντωνίου, συνθέτης και ακαδημαϊκός.

Πέμπτη 15.6
Μνήμη
Μάνου Χατζιδάκι,  Στις 7 μ.μ. Μασσαλίας 22

Η Στέγη διοργανώνει το φεστιβάλ Tectonic Athens (16-18/6). Η συμφωνική μουσική, ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, το ηλεκτρονικό noise, η μουσική δωματίου, οι ηχητικές εγκαταστάσεις και η παραδοσιακή μουσική συναντιούνται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, με ξεναγό την ΚΟΑ και πολλούς καλλιτέχνες.
Συγγρού 103

Παρασκευή 16.6
Τριήμερο φεστιβάλ
Tectonics Athens

Στην Πλατεία Νερού στις 16/6, το φετινό Release Athens που είχε ένα πολύ ωραίο και αισιόδοξο ξεκίνημα, ολοκληρώνεται με την παρουσία συγκροτημάτων που το καθένα έχει μια ξεχωριστή και βαρύνουσα παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Οι γνωστοί μας πολυστιλιστικοί Kadebostany έχουν ήδη δημιουργήσει μια δική τους μουσική τάση και έχουν το δικό τους κοινό. Το «άρωμα» της ιδιαίτερης pop που παίζουν εξακολουθεί ν’ απλώνεται. Οι Archive έχουν μια ενδιαφέρουσα και άκρως δημιουργική πορεία μέσα από μουσικά στιλ που ξεκινούν από το trip hop και φτάνουν ως το prog- ή το post rock, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουν από τις βασικές τους μουσικές κατευθύνσεις. Ο νέος τους δίσκος, «The false foundation», υπερτονίζει αυτή την πορεία τους. Και, τέλος, οι Thievery Corporation είναι αυτοί που έχουν δώσει μια δική τους μορφή στην πολυεπίπεδη σύγχρονη μουσική μας (συν )αίσθηση μέσα από δημιουργικές μείξεις «ειδών» και στιλ. Αυτό τους το χρωστάμε…

Παρασκευή 16.6
Κορυφώνεται το Release Athens

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: