Φρέσκα

Simon Bloom

Ο Simon Bloom (Συµεών Νικολαΐδης) βρέθηκε από πολύ νωρίς στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, παίρνοντας τα πρώτα του “μαθήματα” από τον πατέρα του, σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη.

Σπούδασε μουσική στο Cambridge της Αγγλίας και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε στο reggae γκρουπ Spliffification (aka Attiko Minus). Το 2002, εμφανίστηκε, ως ηθοποιός, στην ταινία “Ο Χαµένος Τα Παίρνει Όλα”, του Νίκου Νικολαΐδη, στο πλευρό του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος έγραψε και το soundtrack. Δύο κομμάτια του Simon,τα “Wonderful World” και “Feel So Fine”, τα οποία ακούγονται στην ταινία, συμπεριελήφθησαν και στο soundtrack, αποτελώντας την πρώτη επίσημη δισκογραφική του κατάθεση. Τρία χρόνια αργότερα, ανέλαβε και έγραψε τη μουσική της τελευταίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, “The Zero Years”.

To “Midnight Rainbows” είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά του. Έχουν προηγηθεί τρία albums, στο γνώριμο μουσικό του ύφος, εκεί όπου η folk-rock συναντάει τα υπνωτικά blues και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Το 2006, παρουσίασε το ντεμπούτο του, “Real Shadows” (Olon Music), ενώ ακολούθησαν τα “Hollow Butterfly” (Archangel Music / Shift Records, 2009) και “Hazy Moon” (Restless Wind, 2012).

Απότο 2010, έχει δημιουργήσει το studio ηχογράφησης, Shakti, καθώς και την ανεξάρτητη δισκογραφική Restless Wind, συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, αναλαμβάνοντας κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους – μπροστά και πίσω από την κονσόλα.

Η Restless Wind, από τις πιο ανήσυχες (δικαιώνοντας το όνομά της) δισκογραφικές της εγχώριας σκηνής, αποτέλεσε στέγη μερικών από τα πιο ενδιαφέροντα και ταλαντούχα ονόματα που αυτή έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια, όπως οι Gravitysays_i, Moa Bones, Sundayman, The Bet, The Liarbirds, Spectralfire και Melentini.

Όσον αφορά στο Shakti Studio, από τους φιλόξενους τοίχους του έχουν περάσει, μέχρι σήμερα, μπάντες και μουσικοί όπως οι Thee Holy Strangers, Dustbowl, Nightstalker, Rous, Melentini, Expert Medicine, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Penny and the Swinging Cats, The Bet, 1000 Mods, Σοφία Σαρρή κ.α.

 

apo black kat

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: