Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…και πάμε παραλία για σινεμά και beach party

Athens Open Air


την Παρασκευή 7/7 στις 21.30
Ιστορική αναμένεται να είναι η προβολή του καλτ έπους «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» στην παραλία του Αγ. Κοσμά, την οποία θα διαδεχθεί beach party που και ο Dude θα ενέκρινε.

Το συμφέρον των Joel και Ethan Cohen μετά το.. πολυπλατινένιο Fargo θα ήταν να κάνουν μια ταινία στο ίδιο στυλ, απευθυνόμενοι εξίσου στο ευρύ κοινό και την πλειοψηφία των κριτικών. Αντί γι` αυτό προτίμησαν να μην επαναληφθούν (όπως έχει γίνει πια.. συνήθειά τους) και να κάνουν κάτι πιο κοντά στο πνεύμα του Raising Arizona, τη δουλειά τους που.. αντιπάθησαν ομόφωνα όλοι οι σοβαροί κριτικοί. Και επέλεξαν για ήρωα έναν αντι-ήρωα, που δε συγκινεί κανέναν (εκτός από τα.. κουρέλια των 60s), βέβαια.

Ο (αντι)ήρωας του φιλμ είναι ο Jeff Bridges στο ρόλο του Dude. Ίσως ο πιο ξεχωριστός ηθοποιός των 90s και σίγουρα ο πιο αδικημένος, ο Bridges μετά από μια σειρά αντι-επιλογών καριέρας, ταυτίζεται με τον ήρωά του, φτιάχνοντας τον τελειότερο που έπαιξε ποτέ. Απλά αίρει κάθε αμφιβολία για το πως θα κατέληγε αν το αναμφισβήτητο ταλέντο του δε γίνονταν αντιληπτό.

Τον (σχεδόν τρομακτικά) τέλειο Bridges ακολουθούν σε απόδοση όλοι ανεξαίρετα οι ηθοποιοί του cast (άλλη μια.. συνήθεια των Cohen). Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και όσο ξαναβλέπεις την ταινία, τόσο τους προσέχεις να αναφέρουν τις λεπτομέρειες που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα τους. Πρώτη μούρη ο John Goodman (Walter) που έτσι κι αλλοιώς θα ήταν αστείος διαβάζοντας τον.. κατάλογο του ΟΤΕ. Και ακολουθεί η Tara Reid (Bunny) που της αρκούν δευτερόλεπτα για να στοιχειώσει για πάντα τις φαντασιώσεις κάθε αρσενικού…

http://cine.gr/film.asp?id=387&page=4

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: