Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…γιατί έσφιξαν οι ζέστες

του Παυσανία του Μικρού

Τα ψέματα τελείωσαν, εμπρός βήμα ταχύ…σορτσάκια, αντηλιακά, καπέλα, μπικίνι, κουβαδάκια…και βουρ
Ιδού 5  παραλίες της Αττικής για βουτιές, ξάπλες και… βαθιές ανάσες.

Βρωμοπούσι
Μην σε προδιαθέτει αρνητικά το όνομά της. Πρόκειται για μια παραλία κοντά στην Κερατέα, περίπου 53 χλμ από την Αθήνα. Η πρόσβαση από την Αττική οδό την κάνει να φαίνετε ακόμα πιο κοντά. Είναι παραλία με άμμο, μη οργανωμένη, που προσελκύει κόσμο όλων των ηλικιών. Σε μερικά σημεία της διαθέτει φυσική σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω και ακριβώς από πάνω υπάρχει μια καντίνα και ένα ταβερνάκι για ότι χρειαστείς.

Χάρακας
Ψιλή άμμος, καθαρά νερά, μεγάλη άπλα και σχετική ησυχία… τόσο που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα της διαβίωσης: Ομπρέλα, νερό και κάποιο σνακ αφού δεν υπάρχουν ούτε καντίνες, ούτε ταβέρνες. Θα τη βρείτε κατευθυνόμενοι προς Σούνιο (5 χιλιόμετρα πριν), απέναντι από τη νησίδα του Πατρόκλου, ή Γαϊδουρονήσι, σε απόσταση 58 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.
Θυμάρι
Αμμος με ψιλό χαλίκι και μπόλικη ρακέτα όταν δε φυσάει αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Θα τη βρεις μετά την Παλαιά Φώκαια ψάχνοντας την ταμπέλα “Θυμάρι”.
Πόρτο Γερμενό
Η παραλία του Πόρτο Γερμενό απέχει μόλις 60 χλμ από την Αθήνα. Η διαδρομή σου ξεκινά από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ακολουθείς τη διαδρομή προς τα Βίλια. Μπορεί να σου πέφτει λίγο μακριά, αλλά η θέα θα σ’ αποζημιώσει πλησιάζοντας. Τα δύο βουνά που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, χάνονται στη θάλασσα, θαυμάζοντας τη θέα από ψηλά. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, όποτε για καλό και για κακό προμηθεύσου τ’ απαραίτητα. Έχει διάφορα ταβερνάκια τριγύρω, με καλό φαγητό και προσιτές τιμές.
Μαύρο Λιθάρι
Βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 40 χλμ από την Αθήνα. Η παραλία έχει άμμο, μέσα και έξω απ’ το νερό και προτιμάται από πολλούς για σπορ στην παραλία. Υπάρχουν τριγύρω μπαράκια, ξενοδοχείο και φυσικά τα βλάχικα για κοψίδια(αν και δεν συνδυάζονται ωραία με το μπανάκι). Δίπλα ακριβώς και καλά κρυμμένη, είναι η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου με ρομαντική ατμόσφαιρα που θυμίζει νησάκι.

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: