Φρέσκα

Μαγειρεύοντας …γκουρμέ μπριάμ, με σως γιαουρτιού

Οι imaginistes λατρεύουν τα λαδερά και ιδιαιτέρως το μπριάμ. Ιδού λοιπόν μια ακόμη,  ελαφρώς “πειραγμένη” συνταγή. Καλή όρεξη.
-«Τις προάλλες έφαγα μεσημεριανό με έναν πρωταθλητή στο σκάκι. Πώς κατάλαβα ότι ήταν πρωταθλητής; Έκανε είκοσι λεπτά να μου περάσει το αλάτι» (Eric Sykes, άγγλος ηθοποιός).

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 πατάτες κομμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ.σούπας δεντρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σούπας τριμμένο τυρί
Step 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε ένα ταψί
Step 2
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
Step 3
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το αυγό και το τυρί και περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά
Step 4
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά ακόμα
Step 5
Το μπριάμ με σως γιαουρτιού είναι έτοιμο!

Πηγή: http://nostimada.gr/

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: