Φρέσκα

βγείτε από το σπίτι…για μια βόλτα στον Α του Κενταύρου

Ένα «τρελό» σχέδιο για την εξερεύνηση του διαστήματος υποστηρίζει ο διάσημος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος εκτιμά ότι το σύστημα Άλφα του Κενταύρου, μια ομάδα τριών αστεριών που απέχει από τη Γη 40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα, μπορεί να κρύβει ένα εντυπωσιακό μυστικό.

«Η ζωή στη Γη κινδυνεύει από αστρονομικά συμβάντα όπως είναι οι αστεροειδείς ή τα σούπερ νόβα και όχι απ’ τον άνθρωπο. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος πρέπει να εξαπλωθούμε στα αστέρια» υποστηρίζει ο Στίβεν  Χόκινγκ.

  • είναι  γνωστόν τοις πάσι πως οι imaginistes γουστάρουν αφάνταστα όλους τους τρελούς (επιστήμονες και μη) αυτού και όποιου άλλου κόσμου. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να πάρετε το παλινώριο σας ( όργανο με το οποίο βρισκόταν παλιότερα το αζιμούθιο του ήλιου, με συνδιασμό της ώρας, της ηλιακής κλίσης και του πλάτους) και να πάμε παρέα  μια βόλτα εδώ κοντά …μέχρι τον Άλφα του Κενταύρου. Αν δεν έχετε παλινώριο ( το πιο πιθανόν) δεν πειράζει , ακούστε τους στίχους του Νίκου Καββαδία  και σίγουρα θα πάτε γρήγορα και με ασφάλεια.


apo black kat

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: