Φρέσκα

Λευτεριά στον μεγάλο λαϊκό βάρδο Κακοφωνίξ

Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει παράξει κάποιες φορές υπέροχα πράγματα και κάποιες άλλες φρικτά κατασκευάσματα  στο πέρασμα των αιώνων. Η ποίηση, η μουσική, το θέατρο και τα εικαστικά μπορεί να είναι κάτι όμορφο η άσχημο, σύμφωνα με το υποκειμενικό  αισθητικό κριτήριο καθενός. Η τέχνη όμως είναι  πίστη και επιβάλλει το καθήκον να αγνοήσεις την κοινή γνώμη. Η τέχνη δεν πρέπει να είναι ελεγχόμενη από την εξουσία.

Για τους λόγους αυτούς οι imaginistes  εκφράζουν την  αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη  τους στον δίκαιο αγώνα του Κακοφωνίξ  να μπορεί να τραγουδά ελεύθερα στο Γαλατικό χωριό. Ο αγώνας αυτού του μικρού ανυπότακτου χωριού  εναντίον  των Ρωμαίων  κατακτητών είναι δίκαιος αλλά  οφείλουμε να αντιδράσουμε σε τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να συμπαραταχθούμε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα ενός καλλιτέχνη να τραγουδά ελεύθερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στηρίζουμε και βρισκόμαστε στο πλευρό του αγωνιστή Κακοφωνίξ. Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να απαιτήσει από τον αρχηγό του Γαλατικού χωριού Μαζεστιξ να πράξει κατά πως συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα,  είμαστε απέναντι στην αδικία είναι χρέος όλων μας.

apo black kat

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: