Φρέσκα

Θου, Κύριε! 25 – Χωρίς αμορτισέρ

 

από τον Ανερμάτιστο

 

 

Χελόου ιματζινίστες!
Τί μου κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα!
Με τον καιρό να δείχνει τα δόντια του, τα χειμωνιάτικα να βγαίνουν από τις ντουλάπες και τον Οκτώβρη να οδεύει σγούλια-σγούλια προς το τέλος του, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω στην αγαπημένη παρέα μας.
Πιστοί στο ραντεβού μας λοιπόν, είμαστε για ακόμα μία Τετάρτη εδώ προκειμένου να απολαύσουμε άλλο ένα επεισόδιο από την πολυτάραχη ζωή του αγαπημένου μας ήρωα, αποθεώνοντάς τον καταπώς του αξίζει.
Όπως σε προηγούμενα κείμενα, έτσι και σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα πολύ σημαντικό θέμα στη ζωή του Ελληναρά μας, το οποίο ξεκινά από την ευαίσθητη παιδική του ηλικία.
Για να μην σας κουράζω όμως, περνάω straightaway (Μεσσηνιακά) στο κυρίως πιάτο.
Η αλήθεια είναι πως, από τότε που ο φίλος μας ήταν ακόμα παιδί, είχε -ως κλασσικό αγοράκι- ένα θεματάκι με τα αυτοκίνητα, αλλά και την ταχύτητα γενικότερα.
 Έτσι, όπως ήταν φυσιολογικό, όσο τα χρόνια περνούσαν και το μικρό αγόρι μετατρεπόταν στον ξεχωριστό  Ελληναρά που όλοι λατρεύουμε, τόσο άλλαζε και η μορφή του πάθους του για οτιδήποτε μηχανοκίνητο.
Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά.
Η ιστορία ξεκίνησε στα 13, όταν απέκτησε το πρώτο του μηχανάκι, με το οποίο δοκίμαζε τις αντοχές όσων δύσμοιρων τύχαινε να βρεθούν στο διάβα του. Όπως καταλαβαίνετε, οι σούζες, οι κόντρες και τα πάσης φύσεως καγκουριλίκια ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Στη συνέχεια όμως, όταν έφτασε στην ηλικία που θα μπορούσε να οδηγήσει αυτοκίνητο, ο φίλος μας συνειδητοποίησε πως το Glx που αγκομαχούσε δεν μπορούσε να καλύψει τις φιλοδοξίες του πλέον.
Συγκεκριμένα, άρχισε να αντιλαμβάνεται πως, για το πνευματικό επίπεδο του ίδιου και των ομοίων του, ένα αυτοκίνητο θα σήμαινε πολλά παραπάνω από όσα μπορούσε να φανταστεί όταν ήταν μικρός και απονήρευτος. Έτσι, όταν κατάλαβε πως το κάρο του θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για πολλές υποψήφιες συντρόφους, άρχισε και επίσημα να το αντιμετωπίζει σαν προέκταση του ”ανδρισμού” του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το πρώτο εμπόδιο παρουσιάστηκε νωρίς, όταν χρειάστηκε να ξεπεράσει το σκόπελο των εξετάσεων για να αποκτήσει το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης. Η αλήθεια είναι πως ο φίλος μας δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στις πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις των εξεταστών, κάτι που ήταν πολύ φυσικό. Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, είναι από τους ανθρώπους που δε μπορούν να μπουν εύκολα σε καλούπια, πολλώ δε μάλλον να υπακούσουν σε αυστηρές εντολές.
 Εν ολίγοις, όταν είδε πως οι πιθανότητες για επιτυχία δεν ήταν με το μέρος του, κατάλαβε πως θα έπρεπε να σκαρφιστεί κάποιον ευγενή ”πλάγιο” τρόπο, προκειμένου να αποκτήσει το δίπλωμα που θα του έλυνε τα χέρια. Έτσι, επιστρατεύοντας όλη την Ελληναράδικη μαεστρία του (και το απαραίτητο ρεγάλο φυσικά), κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Όπως καταλαβαίνετε, με το μαγικό ταξίδι του ήρωά μας στους δρόμους της πόλης να έχει μόλις ξεκινήσει, τα ευτράπελα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, αυτό ήταν πολύ φυσιολογικό, καθώς ο Ελληναράς μας έβλεπε τις στράτες σαν το τσιφλίκι του παππού του, επιδεικνύοντας και την ανάλογη συμπεριφορά.
Ερμηνεύοντας τον Κ.Ο.Κ. κατά το δοκούν και οδηγώντας σε ταχύτητες που θα ζήλευε κι ο Άιρτον Σένα, ο φίλος μας θεωρούσε πως τα στενάκια της γειτονιάς του ήταν το πλέον κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσει τις επιδόσεις του ”εργαλείου” του, ειδικά από τη στιγμή που κατάλαβε πως η Μαρίκα που άπλωνε την μπουγάδα είχε το βλέμμα της στραμμένο πάνω του.
 Το χειρότερο, δε, ήταν η μανία που είχε να παρκάρει αποκλειστικά πάνω σε ράμπες για Α.Μ.Ε.Α, ίσως γιατί ήταν οι μόνες θέσεις που -για κάποιο λόγο που δε μπορούσε να συλλάβει το φτωχό μυαλό του- ήταν πάντοτε ελεύθερες.
Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι σωστό να αδικούμε τον Ελληναρά μας.
Αν το σκεφτούμε καλύτερα, ίσως να είναι ο μόνος που πληροί τις προδιαγραφές των συγκεκριμένων θέσεων π(χ)ιότερο από οποιονδήποτε άλλο, βάσει της βαρύτατης νοητικής του αναπηρίας.
Το σωστό να λέγεται.
Φιλιά!

facebook  Ανερμάτιστος

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: