Φρέσκα

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ

του Νικόλα Μ. Λέγγα (10 ετών)

Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένα πανέμορφο σκυλάκι μπουλντόγκ αγγλικό που το έλεγαν Μάγια. Ζούσε μαζί με το αφεντικό του και την οικογένειά του στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας. Μια μέρα, το αφεντικό του ο Δημήτρης πήρε τον προαστιακό μαζί με την Μάγια και πήγαν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας στην όμορφη Αθήνα, για να επισκεφτούν την θαυμαστή Ακρόπολη. Στην είσοδο πήραν ένα ξεναγό για να τους μιλήσει για τον Παρθενώνα. Ο Δημήτρης έβγαζε φωτογραφίες τα Προπύλαια και τις Καρυάτιδες, ενώ η Μάγια κοίταζε τον καταγάλανο ουρανό. Τότε είδε ένα άλλο αρσενικό καθαρόαιμο αγγλικό μπουλντόγκ με άσπρο και ανοιχτό καφέ χρώμα. Το μπουλντόγκ αυτό το λέγανε Σπάϊκ, και ήταν το βασιλικό σκυλί της περιβόητης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας που είχαν έρθει για διακοπές στην Ελλάδα.
Ο Σπάϊκ, μόλις κοίταξε την Μάγια την ερωτεύτηκε, αλλά της Μάγια δεν της άρεσε ο περιζήτητος βασιλικός σκύλος της Ελισάβετ, γιατί ήταν πολύ σοβαρός και δεν είχε καθόλου χιούμορ όπως αυτή. Ο Σπάϊκ, πήγε κοντά της, και της είπε ότι είναι πολύ όμορφη σκυλίτσα και ότι ήθελε να την ζητήσει σε πρόταση γάμου.

 

Αλλά η Μάγια τότε του είπε: «Εγώ είμαι ανεξάρτητη, και δεν θα σε παντρευτώ ποτέ, γιατί είσαι πολύ σοβαρός, δεν έχεις καθόλου χιούμορ, και το κυριότερο είσαι αριστοκράτης και εμένα δεν μου αρέσουν τα αριστοκρατικά σκυλιά σαν και σένα. Επίσης, τα μάρμαρα που λείπουν από αυτό εδώ το μέρος μας τα έκλεψε ένας πατριώτης σου ο Έλγιν, γι’αυτό και εγώ μισώ τους Άγγλους».
«Σε θέλω γιατί είσαι τόσο όμορφη και μορφωμένη όσο κανένα άλλο μπουλντόγκ στο κόσμο» της απάντησε ο Σπάϊκ.

 

Εκείνη την στιγμή η βασίλισσα Ελισάβετ, του φώναξε ότι έπρεπε να φύγουν, και να πάνε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο στο Λονδίνο. Ο Σπάϊκ, άφησε λυπημένος την Μάγια και πέταξε για την Αγγλία. Ο Δημήτρης πήρε και αυτός τη σκυλίτσα του και έφυγαν.

 

Όταν έφτασαν στο σπίτι τους, ο Δημήτρης έφτιαξε ένα εσπρέσο για να πιεί και να χαλαρώσει στο καναπέ δίπλα στο τζάκι, ενώ η Μάγια σκεφτόταν: «Αν ξανάρθει στην Ελλάδα, να τον παντρευτώ ή να μην το παντρευτώ? Να τον παντρευτώ ή να μην το παντρευτώ? Να τον παντρευτώ ή να μην τον παντρευτώ?».

 

Το επόμενο πρωινό όταν ξύπνησαν, ο Δημήτρης έβαλε φαγητό στο πλαστικό μπολ της Μάγια για να φάει, και πήγε με το αυτοκίνητό του στη δουλειά του. Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, ο Σπάϊκ έτρωγε το πρωινό του σε ένα μπολ ασημένιο με ρουμπίνια κόκκινα, πράσινα, κίτρινα και μπλε. Μόλις τελείωσε πήγε στο βασιλικό κήπο για παιχνίδι. Εκεί σκεφτόταν τι ωραία που θα ήταν να είχε παντρευτεί τη Μάγια και να είχαν κάνει 4 κουταβάκια καθαρόαιμα αγγλικά μπουλντόγκ.
Η ώρα είναι 13:30, και η Μάγια έχει μετανιώσει για τα κακά λόγια που είπε στον Σπάϊκ, και νιώθει ερωτευμένη. Ο Σπάϊκ σκέφτεται ότι πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, και να γίνει όπως του έχει ζητήσει εκείνη που αγαπά. Έτσι, από ευγενικό και σοβαρό σκυλί που ήταν, άρχισε να γίνεται το πιο βρώμικο, το πιο σαλιάρικο και το πιο εκκεντρικό σκυλί της Αγγλίας. Μπήκε στην αίθουσα του θρόνου της Ελισάβετ, με τα μεταξωτά χαλιά και τις βελούδινες κόκκινες κουρτίνες και την μεγάλη συλλογή από διαμαντένιες κορώνες, και αμόλησε μια μεγάλη κουράδα πάνω στο θρόνο της αφεντικίνας του.

 

Όταν η Ελισάβετ πήγε να καθίσει για να υποδεχτεί τους υψηλούς καλεσμένους της έγινε το απρόσμενο!!!! Το μεταξένιο φόρεμα με τα ρουμπίνια της λερώθηκε, και γέμισε σκατά! Μόλις το κατάλαβε, σηκώθηκε όρθια και έβγαλε μια τσιριχτή φωνή που ακούστηκε σε όλο το παλάτι: ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! …Τότε κατέφτασαν από όλο το παλάτι 400 φρουροί, 200 καμαριέρες και 100 μπάτλερ, και είπαν όλοι μαζί: «Τι έγινε εδώ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ??» Η βασίλισσα είπε να πετάξουν το βασιλικό σκυλί έξω από το Μπάκινχαμ για 2 μέρες χωρίς φαγητό και νερό για τιμωρία.

 

Η ώρα είχε πάει 21:00 μ.μ, και ο Σπάικ ήταν πολύ λυπημένος, πεινασμένος και κουρασμένος. Μα πιο πολύ ήταν ερωτευμένος. Αλλά και η βασίλισσα, αναρωτιόταν τι μπορεί να συμβαίνει στο αγαπημένο της σκύλο, και στις 23:00μ.μ κατέβηκε για να μιλήσουν. Ο Σπάϊκ της μίλησε για τον έρωτά του για την Μάγια και για το πόσο ήταν στενoχωρημένος που τον πέταξε έξω από τα ανάκτορα.

 

Μία εβδομάδα μετά, ένα καράβι με φρουρούς, υπηρέτριες, μπάτλερ, τον Σπάϊκ και την Ελισάβετ έφτασε στο λιμάνι του Κιάτου. Η βασίλισσα ζήτησε το σκυλίσιο χέρι της Μάγια από το αφεντικό της το Δημήτρη σε γάμο. Η Μάγια δέχτηκε, με την προϋπόθεση να μείνουν στο Κάτω Διμηνιό. Το μόνο που πήρε μαζί του ο Σπάϊκ από το Μπάκινχαμ, ήταν το μπολ του το ασημένιο με τα ρουμπίνια τα κόκκινα τα πράσινα τα κίτρινα και τα μπλε. Που λίγα χρόνια μετά, 4 κουταβάκια καθαρόαιμα αγγλικά μπουλντόγκ, το κατέστρεψαν παίζοντας.

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: