Φρέσκα

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥΡΗ

Λόγω των πολλών πιέσεων που δεχόμαστε από εργένηδες φίλους, επαναφέρουμε τις συνταγές μαγειρικής που βοήθησαν στην καθημερινή τους διαβίωση  αυτήν την κατηγορία των δεκάδων συμπαθών αναγνωστών μας.

ΠΑΤΑΤΕΣ  ΓΙΑΧΝΙ

Ένα εύκολο και (αν και  υποτιμημένο) συνάμα νόστιμο φαγητό, ιδανικό για μπακούρια. Μπορεί να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε με φθηνά και καθημερινά υλικά που οφείλουν να υπάρχουν πάντοτε σε κάθε κουζίνα.
ΥΛΙΚΑ
-4 με 5 μέτριες πατάτες
-2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
-1/2 κουτί ντοματάκι κονκασέ
-1 κουταλιά πελτέ
-λίγο λεμόνι
-αλάτι & πιπέρι
-4 με 5 κόκκους μπαχάρι
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, σαν πατάτες φούρνου. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε να πάει παντού το λεμόνι. Τις αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε σε μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για κανα 3λεπτο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο καρότο και την πιπεριά, ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου να μαραθούν τα υλικά και βάζουμε το ντοματάκι κονκασέ. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα υλικά για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, την κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι του νερού, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά (δοκιμάζουμε τις πατάτες) για περίπου 40 με 50 λεπτά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει χωρίς νερό μόνο με την σάλτσα του, γιαυτό βάζουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστεί μόνο το μισό και αν προς το τέλος του μαγειρέματος δούμε πως υπάρχουν κι άλλα νερά στην κατσαρόλα, ξεσκεπάζουμε κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να τα πιει.
Όταν το φαγητό βράσει και κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε και φέτα σπασμένη με το πιρούνι μέσα στην κατσαρόλα, κάνει το φαγητό κόλαση πραγματική.

 

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: