Φρέσκα

ΤΗΛΟΘΙ ΠΑΤΡΗΣ – ΤΗΛΟΘΙ ΚΑΛΠΗΣ

της Έλενας Γεωργαλά

 

Ας υποθέσουμε, πως κάθε Έλληνας έχει αισθανθεί να τρέχει λίγο Κλεισθένης στο αίμα του. Πως ο απλός πολίτης άλλαξε τον τρόπο της ζωής του, την αμορφωσιά του, έκλεισε τις τηλεοράσεις του, έπαψε να αυτοσυγχωρείται, και σταμάτησε να πετροβολά κρίνοντας.

 

Ας υποθέσουμε, πως δεν είδαμε ποτέ λυπητερές καρικατούρες ψηφοφόρων να χειροκροτούν τον χορό των γουρουνιών και της λάσπης. Πως αυτοί που αγωνίζονται για τους αδικημένους, δεν είναι εκείνοι που φθονούν τους πετυχημένους.

Ας υποθέσουμε, πως υπήρξε κάποια στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία δικαιοσύνη, και όχι μοναχά το αίτημά της. Πως πήρε φωτιά η βορβορώδη κλίνη που πάνω της, αιώνες τώρα, ερωτοτροπεί πλούτος και εξουσία. Πως μια καραμέλα απάτης, δεν είχε ποτέ το παρατσούκλι «δημοκρατία».

 

Ας υποθέσουμε, πως οι 300 φωνές στην Βουλή, δεν είναι ψευτοδιαφωνούντες που τους ενώνει ένα κοινό συμφέρον. Πως οι παρακεντέδες εξουσιάζοντες ξεπροστύχεψαν, και υψώθηκαν σε αιθρία δημοκρατικών οριζόντων. Πως όσοι έχουν πρόθεση να μας κυβερνήσουν, ξέρουν να κουμαντάρουν καλά τις δικές τους ζωές.

 

Ας υποθέσουμε, πως δεν είναι μώρα και παραλογιά να πεις «αγαπώ την πατρίδα μου». Πως καμιά νόσος δεν έχει ανακηρυχθεί σε θεμιτή κατάσταση. Πως οι πολιτικά επαΐοντες, βρήκαν επιτέλους μια άκρη στην στέπα των αναλύσεών τους.

 

Ας υποθέσουμε, πως δεν ακούμε δυτικοθρεμμένα καπιταλιστόπαιδα να τραγουδούν αριστερά τροπαριάκια. Πως συμμορίες δεν έχουν αναχθεί σε κόμματα, και κόμματα σε συμμορίες. Πως η χώρα της Μπανανίας που ζούμε, αναφλέγεται στο πυρ το εξώτερο μαζί με τις σκοτεινές πολιτικές της αθλιότητες.

 

Και κατόπιν μετονομάζεται σε ΕΛΛΑΔΑ και αποκτά την λευκάδα που της αξίζει, όχι μόνο στους χάρτες της οικουμένης αλλά και στις συνειδήσεις μας.

 

Σε τούτη τη χώρα θα ήθελε να κατοικεί η αποχαλινωμένη γράφουσα, που χωρίς να έχει το δικαίωμα πάτησε σε ξένα χωράφια. Και δεν ντρέπεται που δηλώνει πολιτικά απαίδευτη και «αχρεία πολίτης». Ντρέπεται που δηλώνει Ελληνίδα και δεν έχει διαβάσει Όμηρο.
Πολιτικήν ποιείτε, ω φίλοι!

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: