Φρέσκα

Foxy Lady’s style…2 – Girls with guitars

της Εύας Ζευγουλά

Κορίτσια με κιθάρες…why not?Αν σκεφτείς ΠΟΣΑ τραγούδια έχουν γραφτεί για γυναίκες από καταβολής…κόσμου! Και στο κάτω κάτω τι λείπει από μια γυναίκα δεξιοτεχνία; Α,μπα! Αν ακούσεις τη Bonnie Raitt ή την ευειδεστάτη Ana Popovic να σπάνε τις κιθάρες τους μάλλον θα καταπιείς τη γλώσσα σου! Οι φανς των μπλουζ έχουν φυσικά τις αντιρρήσεις τους γιατί δεν πολυγουστάρουν τα ιλιγγιώδη μίνι της Αννούλας και τις δωδεκάποντες γόβες της αλλά…μάγκες, spare me και cut the crap please!Το μπλουζ αλλά και το ροκ για να μην ξεχνάμε περιπτώσεις όπως της Λίτα Φορντ, ή το έχεις ή δεν το έχεις!
Η θεματολογία ούτως ή άλλως επιτρέπει στους πάντες να συμμετέχουν…τι δηλαδή; Μόνο ένας άντρας πονάει για την αχάριστη; Έεεεεεελα λίγο και πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις! To feeling μετράει και όχι το φύλο! Κορίτσια σαν την Erja Lyytinen από τη Φινλανδία, τη Joanne Shaw Taylor από τη Βρετανία, τη Samantha Fish από USA και τη μικρούλα Tali Wickenfeld from the land down under Αυστραλία ούτως ειπείν που διαπρέπει δίπλα στο Jeff Beck με το τεράστιο σε σχέση με το κορμάκι της μπάσο της δείχνουν ότι αφενός…ΜΕΛΕΤΑΝΕ αφετέρου ότι βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς άντρες συναδέλφους τους.

Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ότι κρατούν το μπλουζ ζωντανό με δικές τους συνθέσεις που μιλάνε για όσα βασανίζουν έναν άνθρωπο, την ψυχή του αλλά και το κορμί του….στα live τους είναι εντυπωσιακές, κούκλες, αλλά δείχνουν κι ότι έχουν τα κότσια να παίξουν παπάδες και να κάνουν το Robert Johnson να θέλει να επιστρέψει η περίπτωση δηλαδή της Joanna Connors που δεν είναι ομορφούλα ούτε και νεαρούλα αλλά έχει ένα απίστευτα γρήγορο σόλο, τόσο που για να το παρακολουθήσεις στο you tube χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτι για να αποφύγεις τη ζαλάδα! Θα τρίβει τα χέρια όλο ευχαρίστηση ο Ρόμπερτ και θα αγωνιά να την πάει μια κόντρα, σίγουρα….θα χάσει όμως σας το λέω…
Δε πόϊντ, ιζ του κιπ δε μπλουζ αλάϊβ, όπως λέμε στο χωριό μου… κι όλες αυτές οι κυρίες το κρατάνε και ζωντανό ΚΑΙ θορυβώθες, όπως ακριβώς του αξίζει!