Φρέσκα

Βγείτε απ’ το σπίτι…γιατί μπήκε η Σαρακοστή!

Με σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται γλυκύς , πάρτε τους δρόμους, Σύνθημα μας “να μπούμε να βγούμε, να φανούμε, να ερωτευθούμε”.

του Παυσανία του Μικρού

ο Ανδρέας Εμπειρίκος, το 1955 αποτυπώνει την Ελευσίνα (Αρχείο Μουσείου Μπενάκη)

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Για μηχανόβιους, βεσπάκηδηδες, παπάκηδες και γενικώς δικυκλιστές προτείνουμε να πάρουν το αμόρε τους  για μια  επίσκεψη σε κοντινό μέρος . Ανακαλύψτε λοιπόν την Ελευσίνα. Ο ιερός, για τους Αρχαίους ημών προγόνους τόπος, προσφέρεται για μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Οπλισθείτε με αρχαιολογικά βιβλιαράκια περί του χώρου, των Ελευσινίων Μυστηρίων και  άλλων τινών και μάθετε. Σας εγγυόμαστε ότι θα γοητευθείτε. Αν υπάρχουν διαθέσιμα και μερικά ευρουλάκια πολλά η λίγα, σας προτείνουμε την παραλία της Ελευσίνας η του Ασπροπύργου για ουζάκια κλπ κλπ. Αν δεν είστε φαν των Αρχαιολογικών χώρων,μπορείτε άνετα να επισκεφθείτε την διπλανή Χαλυβουργική, τα διυλιστήρια η τα Ναυπηγεία ώστε να διαπιστώσετα ιδίοις όμμασι “πως δενότανε τ’ ατσάλι”.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙΣ: Να τις αποφύγετε,ιδιαιτέρως αυτές των κομμάτων και πολιτικών κινήσεων. Κατά κανόνα πηγαίνουμε  από υποχρέωση και ντροπή στον γείτονα που πολιτεύεται με την Παράταξη που οργανώνει την συνεστίαση και μας προσκαλεί Είναι πληκτικές, προβλέψιμες, με κακή μουσική  κακό φαγητό,  δεκάρικους λόγους, ιπτάμενα ζειμπέκικα (μεγάλο σουξέ κάνει το θέμα της Ευδοκίας) και κληρώσεις δώρων που είσαι υποχρεωμένος να ξηλωθείς με την ελπίδα  ότι θα κερδίσεις  επίσκεψη σε κομμωτήριο της γειτονιάς… Εξαιρούνται  των συλλόγων μικρών χωριών και με την προυπόθεση ότι η ορχήστρα που θα παίξει, θα κατάγεται από την περιοχή.

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: