Φρέσκα

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ…όλα τα δειλινά του κόσμου

Ο Νίκος Ξυδάκης εδώ και σαράντα χρόνια είναι μια αξιοζήλευτη παρουσία στο χώρο της μουσικής. Συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, διακρίνεται για την ποιότητα και την ποικιλομορφία των έργων του ενώ, είναι μοναδικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι επιλεκτικές συνεργασίες του με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες.
Γεννήθηκε στο Κάϊρο και πρωτοεμφανίσθηκε στην Ελληνική δισκογραφία με τον δίσκο ορόσημο, «η εκδίκηση της γυφτιάς». Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η πολιτιστική ευτέλεια, ο Νίκος  Ξυδάκης παραμένει πραγματικός Καλλιτέχνης, μια σεμνή, ευαίσθητη παρουσία, ένα αληθινό κόσμημα για τη χώρα μας.

28 Φεβρουαρίου, 7, 14, 21 Μαρτίου στις 20:00

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΦΩΝΗ: ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΙΑΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΜΚΥΡΙΔΗΣ

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και μουσικά ιντερμέδια για φωνή και πιάνο.

«Ο Έρωτας του ποιητή» του Ερρίκου Χάϊνε, ο Σούμαν, το «χειμωνιάτικο ταξίδι»του Σούμπερτ και του ποιητή Βίλχελμ Μύλλερ, ο Διονύσης Καψάλης, η Σαπφώ και ο Διονύσιος Σολωμός συνομιλούν, μονολογούν και συνθέτουν μία μικρή λυρική μουσική ιστορία.

Τα ποιήματα από το «Χειμωνιάτικο ταξίδι», του Βίλχελμ Μύλλερ και «τον Έρωτα του ποιητή» του Ερρίκου Χάίνε, παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ στο πλαίσιο του Κύκλου «Μετασχηματισμοί» και στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2017, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και μουσική Νίκου Ξυδάκη.

***

Ειδικές παρουσίες για δύο βραδιές

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Φιλοξενούμενος μουσικός:  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ, Σαξόφωνο

14 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ  διαβάζει και σχολιάζει ποιήματά του.

Φιλοξενούμενοι μουσικοί: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, βιολοντσέλλο

ΓΙΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, πιάνο

***

Είσοδος 12 ευρώ Για κρατήσεις στο info@katakouzenos.gr και στο τηλ. 6983969613 Οικία Κατακουζηνού, 5ος όροφος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 4, Πλατεία Συντάγματος

Πηγή: http://katakouzenos.gr/nikos-xydakis-ola-ta-dilina-tou-kosmou/
Copyright © Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: