Φρέσκα

Ο Τσιτσάνης στο…Μπραχάμι!

Επειδή σ’ αυτήν εδώ την πόλη δεν είναι «όλα μαύρα,…μαύρα σαν καλιακούδα», αναδημοσιεύουμε τη συλλογική δουλειά που έγινε στο  9o Δημοτ. Σχ. Αγίου Δημητρίου Αττικής. Μόνο Συγχαρητήρια και πολλά Μπράβο στους μαθητές, δάσκαλους και λοιπούς συντελεστές για την ιδέα, το κέφι και την εκτέλεση αυτής της άψογης παραγωγής. Αν υπήρχε Όσκαρ Ανεξάρτητης Παραγωγής Μαθητικού βίντεο, το συγκεκριμένο θα είχε σαρώσει όλα τα βραβεία.

«Δείτε, πώς μέσα από ένα όνειρο ενός μαθητή, η μουσική του Τσιτσάνη, μπορεί να ενώνει όλους σε ένα σχολείο, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. «Τσιτσάνη μου ο κόσμος σου τους πάντες τους ενώνει και η λαϊκή σου η πενιά όλους μας ξεσηκώνει», είναι οι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού που έγραψαν οι μαθητές και το έκαναν πραγματικότητα! Το τραγούδι αποτελεί μέρος του προγράμματος που έγινε από μαθητές της Ε Δημοτικού στο πλαίσιο της αναγνώρισης του ρεμπέτικου ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι η οπτικοποίηση της συμμετοχής του σχολείου μας στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό «Κάντ’ ν’ ακουστεί» του European School Radio και αν σας αρέσει μπορείτε να το ψηφίσετε μόνο εδώ: http://europeanschoolradio.eu/like/Song-likes.php#butt-3115
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Δελατόλα Χριστίνα (Tina Dela – υπεύθυνη προγράμματος) και Μυρσίνη Κάιλα – Myrsini Kaila (επιμέλεια ταινίας). Επίσης θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς Ηλιόπουλο Πάνο (Panos Iliopoulos), Θεοδώρου Ηλέκτρα (Electra Theodorou), Ισαριώτη Κων/να (Konstantina Isarioti) , Νεκταρία Λαμπιδώνη (Nektaria Lambidoni) και όσους συμμετείχαν στην ταινία. Ξεχωριστές ευχαριστίες στο συνάδελφο Πέτρο Καλογεράκο (Πέτρος Π. Καλογεράκος) για τη σύνθεση και τον Δημήτρη Ουλή (Dimitris Oulis )για την ενορχήστρωση τους ηχολήπτες της ΕΡΤ Μιχάλη Συγλέτο (Μιχαλης Συγλετος) και Βασίλη Χανιώτη και το Νίκο Παπαδογιώργο (bass programming). Θερμά ευχαριστώ στον Γιάννη Μωραίτη και την εκπληκτική κομπανία του που ήρθε στο σχολείο μας και στάθηκε έμπνευση για το τραγούδι και την οπτικοποίησή του.»

Advertisements

3 Comments on Ο Τσιτσάνης στο…Μπραχάμι!

  1. Πολύ συγκινητικό! Τα πιτσιρίκια είναι καταπληκτικά! Όσο για το τι αποκόμισαν μέσα από την όλη διαδικασία, νομίζω ότι είναι πολύτιμο! Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους και πάντα τέτοια.
    Και για να είμαι εντός κλίματος, γεια σου 9ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου με τα ωραία σου! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ευχαριστούμε πολύ! Το χαρήκαμε μικροί και μεγάλοι και σκεφτήκαμε πως άξιζε να το δείτε όλοι!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: