Φρέσκα

Σελίδες ημερολογίου – 5… Πες μου για τις αλκυονίδες στιγμές σου

του Μιχάλη Δήμα

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.

Κοίτα, περάσανε και οι αλκυονίδες. Το πρόσεξες; Όσο ήλιο μάζεψες, μάζεψες. Πήγαν να σε ξεγελάσουν. Λιακάδες ευφρόσυνες στην καρδιά του Γενάρη. Μα ο χειμώνας δεν τέλειωσε. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και η ψυχή τι είναι, τέλος πάντων; Μια μικρή αλκυόνα είναι και αυτή, που ψάχνει απεγνωσμένα λίγες μέρες καλοκαιρία να γεννήσει τα αυγά της. Αλκυονίδες στιγμές, αλκυονίδες χαρές.

 

Πες μου για τις αλκυονίδες στιγμές σου, για τις αλκυονίδες χαρές σου, ψυχή, μικρό πολύχρωμο θαλασσοπούλι. Εσύ που στήνεις τη φωλιά σου στα βράχια και αγναντεύεις από ψηλά τη θάλασσα, κλωσώντας τα αυγά σου. Γι’ αυτές που

σου έφεραν ένα διαφορετικό ρίγος, ένα ρίγος αγαλλίασης, θαλπωρής και αγάπης. Πες μου για κάποιο βλέμμα, για κάποιο λόγο, για κάποιο άγγιγμα που σε έκανε να αισθανθείς αλλιώς.

 

Δεν θυμάσαι, τίποτα πέρα από τα συνηθισμένα. Βλέμματα υπό γωνία ή βλοσυρά, κακόβουλα. Λόγια με υπονοούμενα και άλλα προσβλητικά. Αγγίγματα, ραπίσματα, δεν έμοιαζαν με τίποτα με χάδια όλα αυτά. Κουράστηκες να κλαις. Από την υγρασία θα σαπίσουνε τα αυγά σου. Κουράστηκες να περιμένεις. Αυτή η αναμονή του τίποτα σε έχει εξαντλήσει.Για την ώρα πρέπει να κλωσήσεις τα αυγά σου. Αυτό μην το ξεχνάς.

 

Τι έμεινε από το μύθο σου; Όλα γύρω σου αλλάζουν με ρυθμούς που δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις. Ιλιγγιωδώς. Και όλα δυστυχώς αλλάζουν προς το χειρότερο. Και συ εκεί στριμωγμένη στο βράχο σου. Ενεή, βουβή και αποσβολωμένη.

 

Ο Μάρτης όμως ήρθε. Θ’ ανοίξεις τα φτερά να αποδημήσεις από δω που σ’ έχουν στραπατσάρει με τα μικρά σου από κοντά…

 

 

 

 

 

 

Advertisements

1 Comment on Σελίδες ημερολογίου – 5… Πες μου για τις αλκυονίδες στιγμές σου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: