Φρέσκα

web radio πρόγραμμα

 


On Air – Παρασκευή 28 /7 

by Tiny Tin
1949: Ο Βρετανός ντράμερ Simon Kirke (Simon Frederick St George Kirke) γεννήθηκε στο Λάμπεθ του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα rock συγκροτήματα Bad Company και Free. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Ringo Starr, Wilson Pickett, Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Keith Richards, Ronnie Wood και Eric Clapton.

1979: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Boomtown Rats με το τραγούδι «I Don’t Like Mondays». Θα παραμείνουν στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Η Brenda Spencer είχε σκοτώσει δύο άτομα και τραυμάτισε άλλους εννέα όταν πυροβόλησε από το σπίτι της απέναντι στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Grover Cleveland στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις 29 Ιανουαρίου του 1979. Όταν ερωτήθηκε γιατί το έκανε απάντησε: «I don’t like Mondays, this livens up the day». Η απάντηση της ήταν η έμπνευση για τον Bob Geldof -τότε τραγουδιστή των The Boomtown Rats- ο οποίος βρισκόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ατλάντα για να δώσει συνέντευξη και καθώς κάθονταν δίπλα σε ένα μηχάνημα telex, διάβασε την είδηση την στιγμή που τυπώνονταν. Έγραψε τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο «I Don’t Like Mondays» καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο. Παρότι το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και έφτασε στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart, στην Αμερική έφτασε μόνο μέχρι την 73η θέση του Billboard Hot 100. Κέρδισε δύο βραβεία Ivor Novello Awards, τα «Best Pop Song» και «Outstanding British Lyric».

Ο Steve Morse γεννήθηκε σαν σήμερα το 1954 στη Hamilton του Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένας κιθαρίστας, γνωστός ως ιδρυτής των Dixie Dregs και ο κιθαρίστας των Deep Purple από το 1994 μέχρι και σήμερα.

αργά τη νύχτα

Νυχτοπούλια

από black kat

 

 


Αρέσει σε %d bloggers: