Φρέσκα

Η αποτίμηση της κας Ανδρούτσου

Ακούσαμε την 20η συνεδρίαση του 2023 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγίου Δημητρίου. Θα σταθούμε στα λεγόμενα της δημάρχου η οποία μας ανακοίνωσε την εκτίμησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα στην προ ημερησίας συζήτηση.

Τάχθηκε μία ακόμα φορά υπέρ της απλής αναλογικής αλλά ξεχνάει ότι η απλή αναλογική αφορούσε μία από τις τρεις θητείες της. Ειδικότερα στην 3η θητεία της, είδαμε σε πανελλαδικό επίπεδο την απαξίωση των δημοτικών συμβουλίων διότι η λήψη των αποφάσεων γινόταν στις επιτροπές όπου εκεί δεν ίσχυε η απλή αναλογική. Το κάθε δημοτικό συμβούλιο που είχε προκύψει χωρίς πλειοψηφία είχε γίνει θέατρο σκιών και με την βοήθεια του ΚΚΕ που έπαιζε τις κασέτες του είχε ευνουχιστεί ως όργανο αποφάσεων.

Προσάπτει δε πολλά αρνητικά στην διαδικασία προεκλογικού αγώνα, αναφερόμενη σε ανοίκειες συμπεριφορές και προσπάθειες προπηλακισμού. Μίλησε για εκμετάλλευση άλλων καταστάσεων άσχετες με το ζητούμενο που ήταν το πρόγραμμα των παρατάξεων και τη λογοδοσία στο πέρας της δημοτικής περιόδου. Ειδικότερα, φάνηκε ενοχλημένη για το θέμα του παιδικού σταθμού που έπαιξε στα Social Media και σε sites. Ανέφερε ακόμα και την θύρα 7, τον τράπερ που παρακινούσε για ψήφο σε άλλη παράταξη. Αναφέρθηκε σε υποψήφιους που ήταν χρυσαυγίτες ή είχαν προβλήματα με το νόμο οι οποίοι όπως τόνισε δεν υπήρχαν σε ψηφοδέλτια αυτή τη φορά.

Η διαδικασία του προεκλογικού αγώνα είχε όντως ανοίκειες συμπεριφορές από τον ξερόλα του Μπραχαμίου που τη στήριζε διαρκώς και φαινόταν να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά χωρίς να εκτεθεί η ίδια. Όμως ο ξερόλας έκανε ένα σημαντικό λάθος και τώρα έχει φάει μία μήνυση κατακέφαλα. Εμείς γνωρίζουμε έναν προπηλακισμό ο οποίος δεν προέρχεται από «τους άλλους». Σωστά ανέφερε την λογοδοσία. Δυστυχώς ο νυν δήμαρχος κρίνεται από αυτά που έκανε και δεν έκανε, ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι από αυτά που υπόσχονται. Κάπως έτσι εξελέγη πρώτη φορά κι εκείνη. Τώρα την πείραξε αυτός ο κανόνας του παιχνιδιού που λέγεται πολιτική;

Για το θέμα του παιδικού σταθμού δεν θα κάνουμε σχόλιο αλλά γνωρίζουμε ότι κάτι δεν πήγε καλά τότε στην Δήμο. Είχε παραλάβει δύο έγγραφα από την Περιφέρεια ότι λειτουργεί παράνομα ο παιδικός σταθμός και δεν έγινε αυτοψία ποτέ. Η αναφορά στην Θύρα 7 είναι εντελώς άστοχη όπως και η αναφορά σε τράπερ στους οποίους κανείς μας δεν δίνει σημασία. Άλλωστε ο καλλιτεχνικός χώρος είναι γεμάτος επαναστάτες που στηρίζουν την αριστερά. Ο τράπερ την πείραξε;

Δήλωσε επίσης ότι λόγω της μικρής διαφοράς ψήφων αιτήθηκε εκ νέου καταμέτρηση η οποία δεν έγινε δεκτή και την απέδωσε «στην προσπάθεια των πάντων να στραφούν ενάντια στη συγκεκριμένη διοίκηση». Αυτό το διαπίστωσε βλέποντας την συστράτευση όλων με «μεθόδους φανερούς και αφανείς». Μίλησε για συνδιαλλαγή της οποίας το αποτέλεσμα θα φανεί οσονούπω, την οποία προσδιόρισε ότι σχετίζεται με θέσεις εργασίας.

Συνωμοσία βλέπει εδώ η κα. Ανδρούτσου. Αφού στην αρχή δήλωσε ότι δεν θέλουμε πολιτική και δικαιοσύνη αλλά καρτ, στη συνέχεια αποδίδει την απόφαση σε στόχευσή της προκειμένου να χάσει τις εκλογές. Όταν μιλάει για συστράτευση όλων, τι εννοεί; Ποιοι είναι οι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; Μπορεί να μας πει και εμάς για να καταλάβουμε; Είναι ευκόλως αντιληπτό ότι αναφερόμενη σε μεθόδους φανερές, έστω και ασύντακτα αλλά εν τη ρύμη του λόγου επιτρέπεται, ότι πρέπει να τις προσδιορίσει, ειδάλλως πρόκειται για γκρίνια. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι τις αφανείς μεθόδους. Πώς τις είδε; Και η συνδιαλλαγή για θέσεις εργασίας ποιους αφορά και τι; Καλό είναι όμως οι νυν δήμαρχοι να μην μιλάνε για τις θέσεις εργασίας εκτός ΑΣΕΠ. Ας το αφήσουμε.

«Επειδή όμως η ιστορία είναι μπροστά», δήλωσε για το θέμα αυτής της συνδιαλλαγής στολίζοντας με λαϊκίστικα συνθήματα ότι η εργασία είναι δικαίωμα όλων. Σημείωσε δε, ότι αυτά ήταν ζητήματα για τα οποία γινόντουσαν συζητήσεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής σε όλα τα καφενεία.

Να ενημερώσουμε ότι η Ιστορία δεν είναι ποτέ μπροστά. Είναι πίσω στον χρόνο. Εμείς όμως έχουμε μία ερώτηση. Πόσα καφενεία έχει ο Δήμος και πώς κατάφερε να μάθει το περιεχόμενο των συζητήσεων ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

«Τώρα όλα τα υπόλοιπα ας τα υπηρετήσουν, ας τα χρεωθούν όλοι όσοι έχουν πράξει κατά τρόπο, θα έλεγα, που στερείται ηθικής, στερείται δεοντολογίας και στερείται και αξιοπρέπειας στην τελική ανάλυση.»

Ας μην το συζητήσουμε αυτό τώρα γιατί θα πάμε σε θέματα του 2010 αμέσως μετά τις εκλογές και στην ρητορική κάποιων υποστηρικτών της που δεν αποκήρυξε. Το χρεώθηκε και αυτό. Τα βάρη τριών περιόδων διοίκησης συσσωρεύονται.

Συμπέρασμα

Έκατσε η σκόνη της ημέρας των εκλογών και τώρα βγαίνει ένα παράπονο και ένας θυμός έστω και πνιγμένος με το ζόρι. Η κα. Ανδρούτσου είχε υποτιμήσει πολλά φαινόμενα στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας. Η αφανής συμφωνία μεταξύ της ίδιας και του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΕΧΩ) το 2019 ενόχλησε πολλούς, πάρα πολλούς. Δεν έχει αντιληφθεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το οποίο δεν είναι απαραίτητα ψηφοφόροι του Μητσοτάκη. Μόλις βρεθεί άλλος καταλληλότερος το μέτωπο αυτό θα πάει εκεί. Και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία μάχη κατά του σύγχρονου αυριανισμού.

Δεν έχει αντιληφθεί ότι σε κάθε εκλογική μάχη είχε να αντιμετωπίσει την φθορά και την ανάγκη του ανθρώπου να αλλάξει κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι που έλεγαν «καλή είναι, αλλά να δούμε και κάποιον άλλον ως δήμαρχο». Αυτό το ποσοστό δεν μπορεί να γίνει δικό της.

Η κα. Ανδρούτσου πρέπει να καταλάβει ότι έκανε και λάθη. Ακόμα και πάπες δήλωσαν ότι έχουν κάνει λάθη ενώ θεσμικά ισχύει το αλάθητο. Είναι κοινό μυστικό ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Παρουσίαζε τον εαυτό της και την παράταξή της ως αλάθητη. Αυτό υποτιμά την νοημοσύνη του πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία της δεν ήταν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ήταν μία ομιλία που εμφανίστηκε αδύναμη, ως θύμα, που την «χτυπάνε όλοι». Τελικά, η κα. Ανδρούτσου δεν φεύγει με ψηλά το κεφάλι.

Οι 300 ψήφοι διαφοράς είναι δέκα για το ένα θέμα, είκοσι για το άλλο, τριάντα φίλοι και συγγενείς ενός υποψηφίου, πενήντα λόγω αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Και λίγες είναι 300 ψήφοι…

1 Comment on Η αποτίμηση της κας Ανδρούτσου

  1. chrispipin // 04/11/2023 στο 10:05 //

    Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι η Μαρία στην απολογιστική της ομιλία παρουσιάστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και διακατεχόμενη από το σύνδρομο «The poor me» (η καημένη εγώ!), εγκλωβισμένη στην αυταρέσκεια της και εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, παρά το υποτυπώδες έως ανύπαρκτο έργο της, επιβίωνε με δημόσιες σχέσεις στηριζόμενη (ειδικά την τελευταία περίοδο της) σε δεκανίκια. Κατάφερε να χάσει από έναν πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο. Ας κοιταχτεί λοιπόν στον καθρέφτη και ας σταματήσει την κλάψα!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.