Φρέσκα

Στο Μπραχάμι μιας άλλης εποχής…όλα για τη μπάλα

Ίσως να είναι η πρώτη παιδική ποδοσφαιρική ομάδα στο Μπραχάμι του 1953. Το όνομα της ομάδας, «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».!! 

❀❀❀❀❀❀❀

Οι πιτσιρικάδες σε μια μοναδική φωτογραφία, εκεί που σήμερα γίνεται η λαϊκή αγορά στο χώρο του Ασυρμάτου με κρυμμένη την πάνινη μπάλα (να μη φανεί η φτώχεια τους), μα σε πρώτο πλάνο το βαλιτσάκι με τις πρώτες βοήθειες, αφού τα σπίτια ήταν μακριά από το χώρο που έπαιζαν τα παιδιά και οι πέτρες πλημμύριζαν τον αγωνιστικό χώρο. 

Τα σπίτια που φαίνονται στο βάθος είναι τα πρώτα προς το Μπραχάμι. Μια ιδιαίτερα συγκινητική  φωτογραφία μιας και σ’ αυτή υπάρχουν 3 συγγενικά μας πρόσωπα , οι ρίζες μας, το αίμα μας. Δυστυχώς μερικοί από τους τότε πιτσιρίκους δεν υπάρχουν πια στη ζωή. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Σαρρή Γιάννη που μας εμπιστεύθηκε τη φωτογραφία στο όνομα μιας παλιάς, βαθιάς φιλίας του με τους δικούς μας ανθρώπους. 

Αφιερωμένη σ’ αυτούς που δεν είναι κοντά μας σήμερα. 

Από αριστερά: 

Πάνω: Δεσίπρης Μίλτος ή Τσίμορ, Αθανασιάδης Βαγγέλης, «Σκάρος» Γιάννης 

Μέση: Σαρρής Γιάννης, Μπανάνας Παναγιώτης, Μαυρομιχάλης Μπάμπης ή Αγκάς, Κουτσουράκης Θοδωρής.

Κάτω: Λούκος Γιώργος ή Βούτσας, Αθανασιάδης Μιχάλης ή Τσιμπούκας, Αθανασιάδης Γιώργος ή Μπιρικόγκος, Μπανάνας Γιώργος, Σαρρής Γιώργος ή Σαρράκος.

Σημ. Συν. Η μπάλα είναι στα χέρια του Μαυρομιχάλη και το εικονιζόμενο φαρμακείο…αγνώστου!

Αρχείο: Γιάννη Σαρρή

Κείμενο: Νίκος Btd

Αναδημοσίευση από imaginistes 19/7/14

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.