Φρέσκα

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΑΡΚΟΥΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.

❀❀❀

του Άκη Λαμπρόπουλου

Αναδημοσίευση από imaginistes 5/2012

Επαγγελματικό ταξίδι στην έδρα της πολυεθνικής εταιρείας στην οποία εργαζόμουν σαν δντης πληροφορικής.

Άφιξη στο ξενοδοχείο περίπου 7 το απόγευμα. Τακτοποίηση, μετά μια σύντομη βόλτα για φαγητό και επιστροφή νωρίς, αφού οι επόμενες 3 μέρες θα ήταν πολύ κουραστικές.

Με την είσοδο στο δωμάτιο, το βλέμμα μου πέφτει σε ένα μικρό πακέτο και ένα φάκελο στην μέση του κρεβατιού.

Γεμάτος περιέργεια ανοίγω τον φάκελο. Περιείχε μια επιστολή την οποία υπέγραφε ο Δήμαρχος της πόλης και ο Δντης της εταιρείας που είχε αναλάβει την αντικατάσταση με νέο και σύγχρονο υλικό, της γραμμής του τραμ που περνούσε μπροστά από το ξενοδοχείο.

Και οι δύο τους ζητούσαν προκαταβολικά συγνώμη για τον θόρυβο που θα προκαλούσαν οι εργασίες αντικατάστασης και με προσκαλούσαν να επισκεφθώ το συνεργείο όπου ο εποπτεύων τεχνικός θα μου εξηγούσε αναλυτικά για το τι επρόκειτο να γίνει και πρόθυμα θα απαντούσε σε τυχόν απορίες μου.

Την επιστολή συνόδευε όπως προανέφερα και ένα καλαίσθητο κουτί μέσα στο οποίο βρήκα ένα μικρότερο κουτί με τοπικά παραδοσιακά γλυκά καθώς επίσης και ένα ζευγάρι ωτασπίδες !!!

Κοιμήθηκα χωρίς τις ωτασπίδες και ξύπνησα στην ώρα μου χωρίς κανένας θόρυβος να με ενοχλήσει…. Η συνήθεια (?) από την ηχορύπανση της Αθήνας έκανε αυτό που οι άνθρωποι αυτής της πόλης θεωρούν «θόρυβο», να φαίνεται κελάϊδισμα πουλιών….

Από τότε έτσι ονειρεύομαι την πόλη μου. Μια πόλη με σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Από τότε αναρωτιέμαι, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ;

ΥΓ. Η πόλη στην οποία συμβαίνουν αυτά τα ΑΠΛΑ και ΑΝΕΞΟΔΑ είναι η Βασιλεία (Basel) της Ελβετίας.

Tram in Basel

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.