Φρέσκα

Γ. Σ Κρόνος…οι πρώτες ημέρες

...μέσα από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου.

❀❀❀

του Χρήστου Πιπίνη

 

Ο Γ. Σ Κρόνος, ναυαρχίδα του αθλητισμού της πόλης μας, δημιουργήθηκε το 1976. Με μύριες δυσκολίες και κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που συνάντησε το τότε Συμβούλιο των νεαρών που το αποτελούσαν, να καρποφορήσουν οι προσπάθειές τους.

Έπρεπε λοιπόν να δημιουργήσουν εκ του μηδενός μια ομάδα αθλητών που να γνωρίζουν στοιχειωδώς τους κανόνες του μπασκετικού αθλήματος. Να βρεθεί γήπεδο, γραφεία, προπονητής, αθλητικό υλικό, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές λεπτομέρειες (καταστατικό, Ένταξη στην Ομοσπονδία και την Τοπική ένωση, Συμμετοχή στο πρωτάθλημα…) μ’ άλλα λόγια, Δικηγόρος, εμφανίσεις, (μπάλες, φανέλες, παντελονάκια κ.λ.π} και φυσικά ΛΕΦΤΑ τα οποία δεν υπήρχαν στις τσέπες των νεαρών και άπειρων από διοίκηση, διοικούντων. Όλα στηρίχτηκαν στην συγκινητική συμπαράσταση της γειτονιάς. Δικηγόρος ο αείμνηστος Αντώνης Γαλανός, η αξέχαστη εθελόντρια, Ζωζώ Σεβροπούλου για τις πρώτες εμφανίσεις και οι δύο εντελώς αφιλοκερδώς, προπονητής ο θρυλικός πρώην παίκτης Νίκος Τσοσκούνονογλου που ανταποκρίθηκε με ελάχιστη αμοιβή, ο Δημοτικός Σύμβουλος ΄της Αντιπολίτευσης αείμνηστος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, όπως και ο εξαιρετικός συμπαραστάτης οικονομικά και ηθικά Δημοτικός Σύμβουλος και αυτός της Αντιπολίτευσης, Νίκος Σαμαράς. Η βοήθεια του Ευάγγελου Λαμπρόπουλου στην εύρεση και κατασκευή του γηπέδου ήταν καθοριστική. Τις «πιέσεις» με δημοσιεύματα και συνεχείς παραστάσεις προς τον Δήμαρχο Γ. Μπουκογιάννη και προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέλαβαν οι νεαροί Διοικούντες. 

Παρουσιάζουμε τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ της Ελεύθερης Γνώμης του Μάκη Παπούλια, ένθερμου συμπαραστάτη της προσπάθειας, που μας μεταφέρουν στο κλίμα εκείνης της εποχής. 

Συνεχίζεται…

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.